reklama 11C

Harrie Smolders je ve formě. Potřetí v řadě se dostal na pódium LGCT

ikonka

Vrcholem jedenácté etapy parkurové série Global Champions v německém Riesenbecku byla Grand Prix Longines Global Champions Tour, při níž se potřetí v řadě dostal na pódium pro nejlepší trojici jezdců Nizozemec Harrie Smolders.
23.07.2023 22:06  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12A

 
V nedělní Longines Global Champions Tour Grand Prix Riesenbecku se podařilo parkur s výškou překážek 160 centimetrů překonat bez penalizace osmi dvojicím, které tak postoupily do rozeskakování. 
 
Jako první zopakoval čistou jízdu na zkráceném kurzu Ir Michael Duffy na čtrnáctileté klisně Cinca 3. Dlouho se však z vedoucí pozice neradoval, neboť hned po něm nechyboval ani domácí reprezentant Daniel Deusser v sedle třináctileté klisny Killer Queen VDM. Jeho čas měl hodnotu 46,60, což bylo zhruba o dvě sekundy méně. 
 
Ještě o čtyři desetiny rychlejší byl další z irských reprezentantů Eoin McMahon na jedenáctileté klisně Mile. Jenže ten jednou chyboval a posunul se tak za Duffyho. Třetí z Irů Trevor Breen s jedenáctiletým valachem Highland President sice udržel nulu na bodovém kontě, ale pro změnu necelé dvě vteřiny zaostával za Deusserem a byl tak průběžně druhý. 
 
Na startu už zbývali jen dva jezdci. Nizozemec Harrie Smolders na jedenáctiletém hřebci Uricas v.d. Kattevennen parkurem doslova prolétl v čase 45,56 a s více jak sekundovým náskokem se ujal vedení. Věděl tak, že se potřetí za sebou dostane na pódium. V Monaku byl druhý, v A Coruñi třetí, a na jaký ze stupínků se postaví tentokrát, o tom definitivně rozhodl poslední startující Max Kühner z Rakouska na dvanáctiletém valachovi Elektric Blue P. 
 

Psali jsme: Paris Panthers opět vyhráli GCL. Prague Lions byli v Riesenbecku osmí

 
Kühner sice také dokončil bez penalizace, ale od vítězství ho dělilo 61 setin a skončil tudíž druhý za Smoldersem, jenž je teprve třetím jezdcem v historii, jemuž se podařilo dostat na stupně vítězů v LGCT Grand Prix třikrát po sobě. „Soustředím se plně na své koně, pokud se cítí dobře a já dobře odjezdím, pak se dostaví i skvělé výsledky. Jen musím být trpělivý a zároveň se nebát riskovat. Když pak opakované úspěchy vedou k rekordům, tak je to samozřejmě skvělé,“ podotkl spokojeně vítěz.
 
Spokojený byl i Max Kühner, jelikož se stal takzvaným šťastným poraženým postupujícím do listopadové Super Grand Prix v Praze. Účast v tomto vrcholném klání sezony mají již zajištěnou z předešlých kvalifikací Bertram Allen, Harrie Smolders, Christian Ahlmann, Henrik von Eckermann, Maikel van der Vleuten, Julien Epaillard, Edwina Tops-Alexander, David Will, Katrin Eckermann a Philipp Weishaupt.
 
V žebříčku LGCT stále zůstává ve vedení i po jedenácti kolech Maikel van der Vleuten s 231 body. Druhý Christian Kukuk snížil ztrátu na Vleutena z 51 na 26 bodů. Třetí je nově Harrie Smolders, na jehož kontě je nyní 194 bodů. O jedno místo si polepšil se 181 body Henrik von Eckermann. Na dalších pozicích jsou rámci top 10 Simon Delestre, Malin Baryard-Johnsson, Julien Epaillard, Edwina Tops-Alexander, Abdel Saïd a Pieter Devos.
 
Global Champions pokračuje srpnu dvěma zastávkami v Londýně a ve Valkenswaardu. V polovině září bude dějištěm světové série Řím a základní část vyvrcholí na konci října v Rijádu. Tečku za celou sezonou pak udělá od 16. do 19. listopadu GC Prague Playoffs.
 
Foto: poskytlo tiskové středisko Global Champions
Zdroj: tisková informace Global Champions Prague Playoffs
 
 



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }