reklama 11B

Prague Lions si v A Coruñi o příčku polepšili. Vyhráli Paris Panthers

ikonka

Parkurová série Global Champions se poprvé koná ve španělské A Coruñi. V pátek byla na programu týmová liga, do níž nastoupili Prague Lions v mexicko-belgickém složení. Paris Panthers jako jediní udrželi čisté bodové konto o obou kolech a vyhráli.
14.07.2023 22:43  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  | 
FOTOGALERIE
| FANCLUB  |  APLIKACE
reklama 12C

Při desátém kole Global Champions League ve španělské A Coruñi odstartovali za Pražské lvy Fernando Martinez Sommer a Niels Bruynseels. Oba si po první části soutěže vyměnili koně. 
 
První start Fernandovi Martinezovi Sommerovi z Mexika vyšel na dvanáctileté klisně Lady van de Haarterhoeve skvěle a dovezl do cíle nulu. Napodruhé si vzal jedenáctiletého valacha High Five, ale v tomto případě již jednou chyboval a zatížil tak bodové konto týmu čtyřmi trestnými body. Naopak Niels Bruynseels byl penalizován za jednu pobořenou překážku v úvodu dvoukolové soutěže s jedenáctiletým Matadorem. Na Deluxovi van T & L sice nechyboval, ale o jednu jedinou setinu sekundy překročil stanovený čas a navýšil tak skóre Prague Lions na devět trestných bodů, které v důsledku znamenaly sedmé místo.
 
O bod méně měli Rome Gladiators, Riyadh Blue a St Tropez Pirates a seřadili se tak na šesté až čtvrté pozici dle součtu časů z druhého kola. Všechny zmíněné týmy přitom napoprvé předvedly čisté jízdy, stejně jako celky, které nakonec skončily na medailových pozicích. Lídři tabulky GCL Riesenbeck International tentokrát brali pomyslný bronz poté, co Patrick Stühlmeyer na hřebci Drako de Maugre jednou chyboval a dokončil těsně pod časovým limitem. Jeho kolega Philipp Weishaupt dovezl do cíle nulu jak s Krokantem, tak s Cobym.
 
Také druzí Scandinavian Vikings zaznamenali čtyři body, a to v podání Richarda Howleyho s Consulentem de Prelet Z. Jeho první start na valachovi Mansini LDT se obešel bez penalizace, stejně jako v případě Henrika von Eckermanna na klisně Dzara Dorchival a později i na valachovi King Edwardovi. Součet časů 133,91 sekundy by býval stačil na prvenství, jenže ve prospěch Paris Panthers hrála absence trestných bodů. Zásluhu na triumfu měli dvakrát startující Ben Maher s dvanáctiletou klisnou Ginger-Blue a střídající se Ioli Mytilenou na dvanáctileté klisně La Perla VD Heffinck a Harrie Smolders v sedle čtrnáctiletého valacha Monaco N.O.P.
 

Psali jsme: Epaillard letos podruhé vyhrál LGCT. Smolders je šťastným poraženým

 
Díky zisku třiceti bodů se Paris Panthers posunuli v šampionátu s 204 body na druhé místo za Riesenbeck International, kteří nasbírali za deset kol 234 bodů. Třetí místo patří Madrid in Motions se 188 body a 166 bodů stačí na čtvrtý řádek tabulky St Tropez Pirates. Prague Lions obdrželi v A Coruñi patnáct bodů, celkově jich mají 154 a poskočili ze šestého na páté místo. Co je však důležité, drží si stále poměrně malý odstup od nejlepší čtveřice, která bude mít po skončení základní části seriálu zajištěn přímý postup do semifinále Super Cupu GCL v pražské O2 areně. 
 
Dalším vrcholem tohoto mítinku bude sobotní Longines Global Champions Tour Grand Prix A Coruña, která začíná v 17:30 hodin. Na její startovní listině je 37 kvalifikovaných dvojic a jeden z účastníků se na konci soutěže bude radovat nejen ze štědré dotace 100.000 eur pro vítěze, ale také z pomyslné zlaté vstupenky do listopadové Super Grand Prix LGCT. 
 
Foto: poskytlo tiskové středisko Global Champions League
Zdroj: tisková zpráva Global Champions League
 




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE