reklama 11C

Springsteen vyhrála LGCT v Londýně. Super GP v Praze pojede už podruhé

ikonka

Dcera slavného amerického rockového zpěváka a hudebníka Bruce Sprinsgteena Jessica podruhé ve své kariéře vyhrála Longines Global Champions Tour a po čtyřech letech bude startovat v listopadové Super Grand Prix při GC Prague Playoffs v O2 areně.
14.08.2023 09:23  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

 
Nedělním vrcholem dvanácté zastávky parkurové série Global Champions v Londýně byla Grand Prix s výškou 160 centimetrů, do níž nastoupilo 38 dvojic. Deset z nich postoupilo po bezchybném výkonu do rozeskakování se zvýšenými překážkami.
 
Belgičan Gregory Wathelet s patnáctiletým hřebcem Nevados S dvakrát chyboval a věděl, že na přední příčky to tentokrát stačit nebude. Hned druhá startující Beth Underhill z Kanady totiž na desetileté klisně Nikka vd Bisschop zopakovala čistou jízdu a ujala se vedení. Ne však na dlouho, neboť další belgický jezdec Niels Bruynseels se čtrnáctiletým valachem Delux van T & L taktéž dovezl do cíle nulu na bodovém kontě, ale čas 44,36 byl bez jedné setiny přesně o dvě sekundy kratší. Nizozemská reprezentantka Kim Emmen na valachovi Inflame Go zaznamenala penalizaci za jedno poboření překážky a zařadila se na průběžnou třetí příčku, na níž zůstala i po startu Andrease Schou z Dánska na hřebci Billy Matador. Ten si totiž připsal osm trestných bodů.
 

 
Šestou dvojicí, která nastoupila do kolbiště, byla Američanka Jessica Springsteen na čtrnáctiletém hřebci Don Juan van de Donkhoeve. Předvedla poměrně riskantní jízdu, ale riziko se jí vyplatilo, neboť dokončila opět bez penalizace a díky výbornému času 43,01 se ujala vedení. Do konce soutěže ovšem zbývaly ještě čtyři dvojice a všechny měly zkušeností na rozdávání. Domácí jezdec Oliver Fletcher povzbuzovaný davem fanoušků byl s valachem Hello William dalším, kdo zdolal všechny nástrahy zkráceného parkuru bez jediného zaváhání. Nešlo však o nejrychlejší jízdu, byť byl alespoň o půl vteřiny rychlejší než Underhill. 
 
Jedním z velkých favoritů byl Belgičan Olivier Philippaerts v sedle jedenáctiletého valacha H&M Miro, jenž triumfoval v sobotní týmové Global Champions League. I tentokrát skákal naprosto precizně a jen o 89 setin nestačil na Jessicu Springsteen. Harrie Smolders při předešlých třech mítincích LGCT nechyběl na stupních vítězů, a i tentokrát potvrdil na čtrnáctiletém valachovi Monaco N.O.P. svoji skvělou formu, když zopakoval čistý výkon a s rozdílem dvou setin se zařadil za Philippaertse na průběžnou třetí příčku. Jediným, kdo jej mohl připravit o další medailovou příčku, byl Brit Ben Maher na devítiletém hřebci Point Break. Bohužel mu závěrečný start nevyšel podle představ, do cíle dovezl osm trestných bodů a musel se spokojit s desátým řádkem ve výsledkové listině. 
 

Psali jsme: Jít svou cestou. Jessica Springsteen není jen dcerou rockové superstar

 
Vítězkou se tak stala Jesicca Springsteen, která se díky tomu po čtyřech letech kvalifikovala do listopadové Super Grand Prix v Praze. „Jsem moc šťastná. Trochu jsem riskovala, ale vyplatilo se to. Upřímně jsem z toho pořád trochu v šoku, jelikož je to s Donem naše první vítězství v pětihvězdové Grand Prix. Triumf na tomto místě pro mě moc znamená, je tu neuvěřitelná atmosféra a fandící dav fanoušků mi dodával energii. Já i můj kůň jsme to velmi vnímali a bylo to něco naprosto výjimečného,“ prozradila spokojená vítězka. 
 
Spokojený byl i Olivier Philippaerts, byť už druhý rok po sobě byl v Grand Prix při LGCT v Londýně druhý. „Jsem neuvěřitelně šťastný, jen musím pracovat trochu tvrději, abych vyhrál. Už po vítězství toužím velmi dlouho, takže budu dál bojovat a zkoušet to. Snad se nám to jednoho dne podaří,“ konstatoval. Harrie Smolders díky dalšímu úspěchu dotahuje v šampionátu jednotlivců vedoucího Maikela van der Vleutena. Ten má po dvanácti kolech 238 bodů, zatímco Smolders již jen o devět méně. S 205 body je třetí Christian Kukuk, jemuž se už seriálové body sbírají hůře, neboť se do žebříčku započítává pouze osm nejlepších výsledků. Tento německý jezdec je však letos velmi aktivní a chyběl pouze při dvou kolech, takže dva nejnižší příděly se mu již škrtaly.
 
Do konce základní části série chybí pouze tři kola ve Valkenwaardu, v Římě a v Rijádu. Tečku za sezonou tradičně udělá galashow světového parkuru GC Prague Playoffs, jež se odehraje od 16. do 19. listopadu v libeňské O2 areně. Do sobotní Super Grand Prix se doposud vedle Jesiccy Springsteen kvalifikovali Max Kühner, Bertram Allen, Harrie Smolders, Christian Ahlmann, Henrik von Eckermann, Maikel van der Vleuten, Julien Epaillard, Edwina Tops-Alexander, David Will, Katrin Eckermann a Philipp Weishaupt.
 
Foto: poskytlo tiskové středisko Global Champions
Zdroj: tisková informace Global Champions
 




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE