reklama 11C

Thijssen díky domácímu vítězství opět pojede Super Grand Prix v Praze

ikonka

Stejně jako v loňském roce, i letos nebude v listopadové Super Grand Prix parkurové série Longines Global Champions Tour chybět nizozemská jezdkyně Sanne Thijssen. Účast si zajistila vítězstvím s hřebcem Con Quidam RB ve Valkenswaardu.
20.08.2023 00:19  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 
Zcela zaplněné ochozy Longines Tops International Areny v nizozemském Valkenwaardu sledovaly sobotní Grand Prix, která byla již třináctým kolem parkurové série Longines Global Champions Tour. Do rozeskakování soutěže s překážkami vysokými 160 centimetrů postoupilo deset dvojic.
 
Hned první startující Brit Ben Maher na desetileté klisně Dallas Vegas Batilly zopakoval bezchybnou jízdu a měl navíc velmi rychlý čas 39,33 sekundy, čímž dostal zbývajících devět soupeřů pod nemalý tlak. Až v polovině vrcholné části soutěže přidal další nulu Belgičan Wilm Vermeir se čtrnáctiletým hřebcem Joyride S, ale byl o dvě vteřiny pomalejší. Také Australanka Edwina Tops-Alexandre na valachovi Fellow Castlefield nezaznamenala ani napodruhé žádnou penalizaci. V daný okamžik zařadila na průběžné druhé místo. 
 
Dlouho však na něm nezůstala, neboť hned další startující Sanne Thijssen se sedmnáctiletým hřebcem Con Quidam RB projela zkráceným kurzem čistě a v čase 38,10, díky čemuž šla do vedení. Navíc již věděla, že jí neunikne podruhé v řadě účast v Super Grand Prix. Po ní už totiž byli na řadě pouze dva jezdci, kteří v této prestižní soutěži mají účast zajištěnou z předešlých kvalifikací.
 

Psali jsme: Boj o semifinále Super Cupu GCL graduje. St Tropez Pirates zabodovali

 
Švédský jezdec Henrik von Eckermann, jenž je světovou jedničkou v Longines žebříčku FEI, šel do plného rizika, a i když mu časomíra v cíli ukázala nejrychlejší čas 36,70, čtyři body za jednu chybu jej odsunuly až za Vermeira na páté místo. Nakonec byl šestý, jelikož i finišman Max Kühner z Rakouska s valachem Up Too Jacco Blue útočil na další letošní vítězství. Ani jemu to sice nevyšlo, ale díky času 38,84 a nule na bodovém kontě skončil druhý za domácí jezdkyní.
 
„Dav fanoušků byl neuvěřitelný. Bylo tady snad tolik lidí jako v Madridu, takže ten pocit byl téměř stejný,“ srovnala letošní triumf s tím loňským ze španělské metropoli. „Před soutěží jsem říkala ošetřovateli mého koně, že to dnes opravdu chci vyhrát, ale šance je velmi malá. Ale dokázali jsme to,“ dodala jezdkyně. 
 
Základní část parkurové série Global Champions čekají už pouze dvě kola v Římě a v Rijádu. Tečku za sezonou tradičně udělá galashow světového parkuru GC Prague Playoffs, jež se odehraje od 16. do 19. listopadu v libeňské O2 areně. Do sobotní Super Grand Prix se doposud vedle Sanne Thijssen kvalifikovali Jesicca Springsteen, Max Kühner, Bertram Allen, Harrie Smolders, Christian Ahlmann, Henrik von Eckermann, Maikel van der Vleuten, Julien Epaillard, Edwina Tops-Alexander, David Will, Katrin Eckermann a Philipp Weishaupt.
 
Šampionát LGCT vede stále Nizozemec Harrie Smolders před jeho krajanem Maikelem van der Vleutenem. Třetí je Francouz Simon Delestre a následují Christian Kukuk, Henrick von Eckermann, Julien Epaillard, Edwina Tops-Alexandre, Max Kühner, Pieter Devos a Andreas Schou. 
 
Foto: poskytlo tiskové středisko Global Champions
Zdroj: tisková informace Global Champions
 
 



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE