reklama 11B

Epaillard letos podruhé vyhrál LGCT. Smolders je šťastným poraženým

ikonka

Strhující podívanou nabídla sobotní Grand Prix Longines Global Champions Tour v Monaku, která byla dotovaná mimořádnou částkou 1,5 milionu eur. Bezmála třetinu získal vítěz, jímž se stal Francouz Julien Epaillard. Radoval se i druhý Harrie Smolders.
01.07.2023 23:40  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12C

 
Port Hercule v Monaku se stal v sobotu 1. července dějištěm devátého kola Longines Global Champions Tour. Do Grand Prix s výškou překážek 160 centimetrů nastoupilo 38 kvalifikovaných dvojic, ale hned sedm z nich náročný parkur na velmi malém kolbišti nedokončilo. 
 
Celkem dvacet trestných bodů nasbírala Češka Sára Vingrálková na třináctiletém valachovi Kas-Sini DC a umístila se tak na posledním hodnoceném 31. místě.
 
Pěti dvojicím se podařilo absolvovat základní část soutěže bez penalizace a postoupilo tak do rozeskakování na zkráceném kurzu. Hned tři rozeskakující se jezdci reprezentovali skoro domácí Francii, ale dva z nich nakonec skončili mimo stupně vítězů. Jeanne Sadran na patnáctiletém hřebci Unforgettable jednou chybovala a skončila tak pátá. O příčku před ní se umístil Philippe Rozier s dvanáctiletým hřebcem Le Coultre de Muze. 
 
Třetí od konce startoval Nizozemec Harrie Smolders se čtrnáctiletým valachem Monaco N.O.P. I napodruhé zopakoval bezchybnou jízdu a jeho čas 37,81 byl o téměř tři a půl vteřiny rychlejší než v případě Roziera. Řecká reprezentantka Ioli Mytilineou, která je při týmové Global Champions League kolegyní Harrieho Smolderse v týmu Paris Panthers a společně s ním v pátek vybojovala pěknou druhou příčku, taktéž předvedla precizní jízdu, ale na Smolderse nestačila o více jak dvě sekundy. Zařadila se tak na průběžné druhé místo a věděla, že poprvé ve své kariéře bude na pódiu pro nejlépe umístěné jezdce v Grand Prix LGCT. 
 

Psali jsme: Skvělý start Prague Lions při GCL v Monaku. Nakonec skončili osmí

 
O tom, zda to bude druhý, nebo třetí stupínek, rozhodl poslední účastník finálové části Velké ceny – Francouz Julien Epaillard, jenž s desetiletým valachem Donatello d´Auge vyhrál už při pátém letošním mítinku v Saint Tropez. Ani v Monaku nezaznamenal žádnou penalizaci a čas rozeskakování 36,54 pro něj znamenal druhé vítězství v letošní sezoně této světové túry, které mu zajistilo finanční výhru 495.000 eur z výjimečné dotace ve výši půldruhého milionu.
 
Harrie Smolders tak musel být na jednu stranu velmi zklamaný, neboť časová ztráta 1,27 sekundy jej stála přesně 195.000 eur. Na druhou stranu i 300.000 eur je luxusní cena, a navíc díky druhému vítězství Epaillarda se může radovat z postupu do prestižní Super Grand Prix v Praze, v níž se skáče o neméně štědrou dotaci. Vedle Smolderse a Epallarda mají účast v tomto vrcholném klání sezony zajištěnou Christian Ahlmann, Henrik von Eckermann, Maikel van der Vleuten, Edwina Tops-Alexander, David Will, Katrin Eckermann a Philipp Weishaupt. 
 
K dispozici je už pouze šest míst. Nejbližší kolo proběhne za necelé dva týdny ve španělské A Coruñi. V druhé půlce července se Global Champions přesune do německého Riesenbecku. V srpnu jsou naplánované dvě zastávky v Londýně a ve Valkenswaardu. V polovině září bude dějištěm světové série Řím a základní část vyvrcholí na konci října v Rijádu. Tečku za celou sezonou pak udělá od 16. do 19. listopadu GC Prague Playoffs.
 
Foto: poskytlo tiskové středisko Global Champions
Zdroj: tisková informace Global Champions Prague Playoffs
 




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }