reklama 11B

Parkurovou sezonu 2022 zahájí v Královicích Příhoda, Štětina a další

ikonka

První domácí parkurové závody v roce 2022 hostí v sobotu 5. února Královice u Slaného. Na Zimní jezdecký pohár míří se třemi koňskými svěřenci i loňský olympionik Miloslav Příhoda nebo mistr České republiky Jan Štětina.
02.02.2022 16:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
 
Týden po zahajovacím mítinku Zimního jezdeckého poháru ve vozatajských soutěžích, který se konal v Hradištku u Sadské, odstartuje domácí sezona i pro parkurové jezdce. Celkem sedm skokových soutěží proběhne v hale Královického Dvora. 
 
Pořadatelem závodů je Sportovní klub Artego, který vypsal soutěže od pony úrovně po stupeň S*, kdy překážky budou dosahovat výšky 125 centimetrů. Hlavní soutěž se pojede s finále, do něhož postupuje zpravidla deset nejlepších dvojic. Ty se tak o bodový příděl do žebříčku zimního seriálu utkají nadvakrát. 
 
„Po třech koních mají přihlášené jak loňský účastník olympijských her Miloslav Příhoda z Jezdeckého klubu Všetice, tak úřadující mistr České republiky Jan Štětina reprezentující Jezdeckou stáj Schneider. Diváci by v hlavní soutěži měli vidět také Darinu Hochmanovou, Jana Studničku, Miloslava Vítka a další. Uzávěrka přihlášek je až v pátek 4. února, a tak se počet účastníků může ještě rozšířit,“ uvedl hlavní organizátor závodů Aleš Suchánek. Aktuálně je v Jezdeckém informačním systému České jezdecké federace u tohoto mítinku zhruba 150 startů. 
 
Do Zimního jezdeckého poháru jsou tradičně započítávané tři kategorie. Kromě již zmíněné velké túry je možné bodovat do žebříčku v pony túře, jež se jede jako hendikep LPA**, malá túra má výšku 115 centimetrů a vypsaná je jako soutěž stupně L*. 
 

Psali jsme: Napínavý vrchol parkurové sezony v Královicích. Zvítězila Hochmanová

 

„Body získají vždy jezdci umístění na 1. až 10. místě a současně se tak kvalifikují do finále seriálu. Každý jezdec může bodovat pouze s jedním koněm. V případě, že startuje s více koňmi, tak body získá automaticky za nejlepší umístění. Pokud se umístí i s dalším koněm na bodované příčce, body za toto umístění nebudou přiděleny,“ připomíná Aleš Suchánek pravidla halového seriálu a dodává: „Do celkového pořadí v seriálu Zimní jezdecký pohár budou započítány každému jezdci dva nejlépe bodované výsledky z kvalifikačních závodů a body získané ve finále. V případě rovnosti součtu bodů na medailových místech rozhodne o konečném pořadí v seriálu lepší umístění ve finále.“
 
V Královicích u Slaného se uskuteční téměř všechna parkurová kola Zimního jezdeckého poháru. To druhé je naplánované na 19. února, třetí proběhne 26. února v Tlumačově a v třetím kalendářním měsíci se opět vrátí do Královického dvora, konkrétně ve dnech 5. a 20. března. Veškeré další informace jsou dostupné na stránkách série s adresou www.jezdeckypohar.cz.
 
Foto: Josef Malinovský
Zdroj: tisková informace Zimního jezdeckého poháru



Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE