reklama 11D

Téměř dva roky čekání jsou u konce. Startuje Zimní jezdecký pohár 2022

ikonka

Po téměř dvou letech se v České republice uskuteční vozatajské halové závody. Naposledy se konaly v únoru 2020. Zimní jezdecký pohár se tehdy kvůli pandemii covid-19 nedokončil. V sobotu 29. ledna se příznivci spřežení potkají v Hradištku u Sadské.
25.01.2022 14:35  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
 
Halový seriál Zimní jezdecký pohár čeká odložený osmý ročník, který se měl původně konat již v roce 2021. Vládní restrikce to však neumožnily. Nyní vše nasvědčuje tomu, že i přes všechna možná opatření v sobotu 29. ledna proběhne v Hradištku u Sadské první vozatajské kolo a o týden později budou Královice u Slaného hostit úvodní mítink parkurových jezdců.
 
„Téměř se bojím o tom mluvit, ale tento týden skutečně vše po téměř dvouletém čekání vypukne a k naší radosti u toho mohou být i diváci. Podmínky pro účast všech samozřejmě stanovují platná mimořádná opatření ministerstva zdravotnictví. Splnění těchto podmínek se bude kontrolovat prostřednictvím mobilní aplikace Ministerstva zdravotnictví čTečka,“ uvedl Aleš Suchánek z organizačního týmu Zimního jezdeckého poháru.
 
Pořadatelé z Jezdeckého klubu Semice vypsali celkem sedm soutěží včetně hobby klání. Z těch neoficiálních je však početněji obsazená pouze ta pro jednospřeží, do níž nastoupí dvanáct účastníků včetně úřadující mistryně České republiky Markéty Sedlinské. V oficiální seriálové soutěži tzv. singlů návštěvníci haly v Hradištku uvidí hned osmnáct vozatajů. Mezi tradiční účastníky patří např. Alena Brixová, Libor Kurka, Karel Nývlt, anebo třeba Milan Domes, jenž v letošním roce plánuje opět startovat ve všech třech hlavních kategoriích. 
 
S dvojspřežím se představí jedenáct sportovců. Jedinou dámou v poli bude Kateřina Sklenská, která vloni vyhrála republikový šampionát čtyřspřeží. Konkurovat jí budou se dvěma páry koní Petr Vlašic a Martin Zakršmíd, ale také několikanásobný mistr opratí Zdeněk Jirásek a další. Královská kategorie čtyřspřeží má na soupisce nyní pět jmen. Vedle již zmíněných Milana Domese, Petra Vlašice a Martina Zakršmída to budou Pavel Hybler a Jaroslav Jandl. Ten je současně hlavním pořadatelem tohoto mítinku. 
 
V každé ze seriálových soutěžích bude bodovat až deset nejlépe umístěných a ti se zároveň kvalifikují do finále. „Do celkového pořadí seriálu Zimní jezdecký pohár budou započítány každému dva nejlépe bodované výsledky z kvalifikačních závodů a body získané ve finále. V případě rovnosti součtu bodů na medailových místech rozhodne o konečném pořadí v seriálu lepší umístění ve finále,“ upřesnil Aleš Suchánek.
 
Po Hradištku budou následovat zpravidla ve dvoutýdenních intervalech mítinky ve Slatiňanech, v Tlumačově, v Brně a v Královicích. V mezidobí proběhnout skokové závody, které budou hostit až na jednu výjimku Královice u Slaného. Tou výjimkou pak bude na konci února Tlumačov, jenž během jednoho víkendu přivítá jak parkurové jezdce, tak vozataje. Podomně tomu bude o necelý měsíc později při královickém vyvrcholení celé série. Podrobnosti jsou k dispozici na stránkách www.jezdeckypohar.cz.
 
Foto: Josef Malinovský



Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE