reklama 11D

Opasan je slovenským Koněm roku, Vandual nejlepším domácím odchovancem

ikonka

Vítěz 100. Českého derby Opasan dominoval ve výroční anketě Závodiska Bratislava, jejíž výsledky byly vyhlášeny virtuálně. Kromě titulu Koně roku a prvenství mezi tříletými hřebci a vytrvalci vévodí spolu s Chilli Chocolate i slovenské klasifikaci.
14.01.2021 12:15  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D
Hřebec Opasan ze stáje Bormann se podle očekávání stal slovenským Koněm roku 2020. Vítěz Českého derby a Kincsem Díj, který loni zůstal ve čtyřech startech neporažen, získal v anketě dostihových aktérů, funkcionářů a novinářů 86,81% hlasů a porazil nejlepšího steeplera Vanduala a vítěze Slovenského derby Troop Commandera. Výsledky ankety ve čtvrtek oznámilo na svém webu Závodisko Bratislava.
 
Svěřenec Jozefa Chodúra zároveň získal tituly nejlepšího tříletého hřebce a vytrvalce, samotný Chodúr byl poprvé v kariéře vyhlášen trenérem roku. Mezi jezdci získal nejvíce hlasů šampion Zdenko Šmida.
 
Nejlepším koněm slovenského chovu je třetí z Velké pardubické Vandual, který dominoval i mezi steeplery. 
 

Čtěte také: Dědictví Khalida Abdullaha. Pusťte si Frankela, Enable a další momenty

 
Hned několik ocenění v rámci virtuálního vyhlášení získali zástupci českých stájí. Šampionkou dvouletých klisen je zimní královna Devoir Rien z vlastního chovu Jiřího Charváta. Mezi tříletými klisnami získala titul vítězka Oaks Barthesa ze stáje Statek Blata Český Ráj a šampionkou proutěnkářů je napajedelská odchovankyně Raviella, která po sezoně odešla do chovu.
 
Dva tituly - mezi mílaři a staršími hřebci či valachy - má na kontě Ryony ze stáje Ekols Skalica. Opět bodovala i Zoriana, někdejší dvojnásobný Kůň roku byl nejlepší starší klisnou roku 2020.
 
Klasifikace: Top výkony padly v Česku
 
Závodisko Bratislava zároveň zveřejnilo klasifikaci, v jejímž čele se spolu ocitli novopečený Kůň roku Opasan a vítěz Memoriálu Jaroslava Maška Chilli Chocolate. Oba za zmíněné výkony dostali známku 82 kg, odpovídající 84 librám.
 
Také třetí nejlepší forma uplynulého roku byla dosažena na českých drahách, když Royal Gino získal za třetí příčku v Memoriálu Vlastimila Smolíka 80 kg.
 
Stejnou hodnotu má ještě vítězství Zoriany v maďarském Millenniumi Díj a nejlepší loňský výkon na bratislavské dráhy, předvedený Ryonym v Memoriálu Jozefa Košťála. Troop Commander vyběhl ve Slovenském derby o kilogram méně.
 
 
 
 
Foto: Pavla Pechmanová



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE