reklama 11C

Konec noční můry. Colm O'Donoghue je očištěn, obvinění byla smyšlená

ikonka

Kariéru úspěšného irského žokeje Colma O'Donoghue, kterého znají i čeští diváci, v posledních dvou letech zbrzdila kauza údajného fyzického napadení expřítelkyně. Soud nyní prokázal, že si žena násilí vymyslela ve snaze pomstít se za rozchod.
12.01.2021 10:30  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A
Irský žokej Colm O’Donoghue, který patří mnoho let do ostrovní špičky a předloni se zúčastnil Evropského poháru žokejů, byl v pondělí zproštěn viny ve dvou případech údajného fyzického napadení své bývalé přítelkyně Jill Macken.
 
Irský soud ho zcela očištil s tím, že nařčení byla smyšlená a měla za cíl poškodit žokejovu kariéru, napsal list Racing Post. K oběma incidentům mělo dojít na podzim 2018, soud však prokázal, že O’Donoghue v jednom z těchto termínů jezdil v Newmarketu a nebyl doma. Vyjádřil pochybnosti také o některých dalších detailech výpovědi údajné poškozené.
 
Macken vznesla poprvé stížnosti v únoru 2019 několik dní poté, co se pár rozešel v Dubaji. Soud rovněž získal zprávu Macken na WhatsAppu, v níž jezdci po rozchodu napsala: "Teď ti zničím život."
 

Čtěte také: Sternkranz třetí v grupě 3. Vyhrál jsem sázku s tátou, směje se Váňa

 
"Colm byl soudem zcela očištěn. V rámci projednávání případu byl zmíněn i fakt, že se tato kauza výrazně podepsala na jeho kariéře, neboť kvůli těmto pomluvám nemohl najít práci," citoval Racing Post žokejovu advokátku Tracy Horan s tím, že O'Donoghue zvažuje vůči své bývalé partnerce právní kroky. Samotný jezdec nechtěl případ komentovat.
 
Čtyřicetiletý O’Donoghue jezdil ve Velké Británii a Irsku naposled na podzim 2019. Jeho dosud posledním vítězem na ostrovech byl 3. srpna 2019 svěřenec Michaela Stouta Clarion ze stáje královny Alžběty II.
 
Vítěz více než 1200 dostihů aktuálně působí jako pracovní jezdec v centrále Ballydoyle, v níž se u Aidana O’Briena vyučil a rozjížděl velkou kariéru. V roce 2011 finišoval na hřebci Treasure Beach o hlavu druhý v britském derby a poté zvítězil v irské modré stuze. Do galerie největších úspěchů O’Donoghua patří také vítězství v Epsom Oaks na klisně Qualify.
 
"U Aidana jsem strávil 21 let, vyrůstal jsem tam s jeho nejlepšími koňmi jako byli Galileo nebo Giant’s Causeway. Dal mi jako začínajícímu jezdci obrovskou šanci. Díky němu jsem získal dobrý základ a mohl se něco naučit o koních. Až na základě toho jsem se stal skutečným koňařem," řekl O’Donoghue v předloňském rozhovoru pro Českou televizi.
 
U trenérky Jessicy Harrington se potkal se skvělou bělkou Alpha Centauri z vlastního chovu rodiny Niarchosových, s níž v roce 2018 získal čtyři vítězství za sebou v grupě 1. "Ráno v tréninku o ní člověk skoro nevěděl, ale jakmile se dostala na dráhu, byla výjimečná," popisoval.
 
Ve střední Evropě startoval O’Donoghue poprvé a zatím naposledy ve zmiňovaném Evropském poháru žokejů, v rámci něhož absolvoval sedm dostihů. Při losu sice neměl štěstí na favority, ale v hlavním dostihu EJC Leram Million dojel na německém outsiderovi 50:1 Call Me Mister na druhém místě.
 
 
Foto: Ivan Krejza



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE