reklama 11B

Troizilet našel svou bojovnost. První rovinový vítěz roku je z Bošovic

ikonka

Sedmiletý Troizilet s Marií Vélon zvítězil v classe 2 v Chantilly a stal se prvním letošním rovinovým vítězem v českém tréninku. Stáji Leram se ve středu dařilo, její druhý zástupce Ideal King doběhl o délku druhý.
13.01.2021 17:22  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A
Už po třinácti dnech slaví česká stáj první rovinové vítězství v letošním roce. Postaral se o něj trenér Václav Luka mladší, jehož veterán Troizilet ze stáje Leram lehce opanoval handicap classe 2 na all-weather dráze v Chantilly. Ve valachově sedle byla opět Marie Vélon.
 
"Bylo to skvělé, jsme moc spokojení. Troizilet odměnil svého majitele Milana Kříže za trpělivost a nadhled, s nimiž snášel i některé méně povedené starty z poslední doby. Loni výsledky částečně ovlivnil virus ve stáji, nebylo to místy snadné. O to větší radost mám z tohoto vítězství," řekl Václav Luka.
 
Sedmiletý Troizilet odskakoval do Prix du Petit Chateau (1300 m, 25 000 eur) jako sázková druhá šance s kursem 55:10. Marie Vélon se u vnitřní bariéry nechala po startu přikrýt rychlejšími soupeři zvenčí a usadila valacha v blízkém druhém sledu. Na začátku cílové roviny mu našla prostor k útoku, ale chvíli ještě počkala. Jakmile se 400 metrů před cílem vyvezla vedle vedoucích koní a opřela se do Troizileta rukama, tmavý hnědák okamžitě akceleroval a oddělil se od soupeřů. Favorit Parigote na něj z druhého místa ztrácel dvě délky.
 

Jiří Michal: K práci v Dubaji mi pomohla náhoda. A jedna italská věta

 
Troizilet zvítězil poprvé od července 2019 a celkově zaznamenal pátý triumf za dobu v českém tréninku. "Dokázal, že stále nepatří do starého železa. Loni už trochu opadla jeho chuť k závodění. Nechali jsme ho vykastrovat a už v minulém startu před Vánocemi předvedl velkou bojovnost. Tu dnes zopakoval, Marie ho navíc odjezdila bezchybně," radoval se Luka.
 
Druhý bošovický zástupce na středečním mítinku v Chantilly Ideal King finišoval druhý v handicapu pro čtyřleté koně Prix du Chemin de Hallage (2100 m, 18 000 eur). Teprve popáté v kariéře startující tmavý hnědák ze stáje Leram šel pod Eddym Hardouinem ze zadní pozice a v cílové rovině přišel s táhlým závěrem. Vítězného Berets Vertse sice neohrozil, ale délku za ním s přehledem porazil zbytek pole a získal své první dotované umístění.
 
"Z té zadní pozice to vyhrát nemohl, ale běžel výborně a to druhé místo je pro mě malé vítězství. Byl to handicap, takže dřív nebo později se mu to podaří. Není to jednoduchý kůň, ještě stále roste a zlepšuje se. Dnes dokázal dohnat hodně prostoru, líbil se mi," podotkl Luka.
 
 
Foto: Luka Racing



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE