reklama 11D

Nagano Gold nadále v čele českých koní. Podruhé ovládl Klasifikaci

ikonka

Jockey Club ČR v úterý popáté zveřejnil Klasifikaci, v níž handicapeři shrnuli nejlepší formy vyběhnuté koňmi v českém tréninku a cizinci na českém území. Své loňské prvenství obhájil Nagano Gold, tentokrát díky dvěma francouzským výkonům.
05.01.2021 17:14  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C
Nejlépe hodnoceným koněm v českém tréninku zůstává Nagano Gold. Vyplývá to z oficiální Klasifikace 2020, kterou v úterý zveřejnil Jockey Club ČR na svých internetových stránkách. Hřebec stáje Syndikát V3J sice získal nižší rating než za předloňské druhé místo v Ascotu, nicméně aktuálnímu hodnocení vévodí hned díky dvěma různým výkonům.
 
Za těsné druhé místo v Grand Prix de Saint-Cloud (Gr.1) a třetí příčku v Prix Foy (Gr.2) dostal od handicaperů Jaroslava Fabrise a Jana Žida shodně rating 115, odpovídající českému handicapu 97,5 kg.
 
Druhé místo získal díky ratingu 101 Subway Dancer, který v tomto žebříčku popáté skončil do druhého místa. Elitní desítku dále tvoří Ignacius Reilly (97 a 94), Boomboom Kiss (96), Mowaeva (2x 94), Politicum (90), Cacophonous (89), Raging Storm (89), Black Canyon (88), Mr Right (88), Troizilet (88) a Zariyannka (88). Dvojnásobná klasická vítězka Eternity získala známku 87 za čtvrté místo v německém listed, vítěz Českého derby Opasan vyběhl rating 85.
 

Čtěte také: Starmanovi těžká půda chutnala. Podmínky byly extrémní, přiznal Bartoš

 
Do Klasifikace, která po sezoně 2016 nahradila generální handicap, jsou shrnuti všichni koně v českém tréninku registrovaní ke startům v České republice a koně v zahraničním tréninku, kteří jsou hodnoceni pouze za výkony v České republice. Dále jsou v hodnocení zahrnuti koně registrovaní pro starty v zahraničí, kteří v uplynulé sezoně vyběhli formu odpovídající minimálně českému handicapu 75 kg. Loni tuto hranici překonalo 74 koní.
 
"Při sestavování rovinové Klasifikace jsme se stejně jako v minulých letech mohli opřít i o hodnocení našich zahraničních kolegů, protože nám byl zásluhou bližší spolupráce se zahraničními dostihovými autoritami umožněn přístup do handicapové databáze všech světových black-type dostihů. Pohled na výkony českých koní v blacktype dostizích tak nemáme pouze od handicaperů ze států, kde se dané dostihy odběhly, ale i od několika dalších handicaperů," uvedli handicapeři na webu Dostihy.cz.
 
Třinácti dvouletým koním, kteří se dostali přes hranici 68 kg, vévodí ve Francii startující Azov z tréninku Václava Luky mladšího, který je se známkou 81,5 kg nejlépe hodnoceným dvouletkem v pětileté historii Klasifikace.
 
Nejlepší překážkový výkon roku podal při obhajově vítězství v Gran Premio Merano hnědák L’Estran.
 
 
Na snímku: Nagano Gold - foto: Pavla Pechmanová



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE