reklama 11B

Mistrovské Martinice: Opatrný je poosmé mistr ČR, Klus skončil druhý

ikonka

Skvělá sportovní podívaná až do úplného konce. To bylo mistrovství České republiky v parkurovém skákání 2019 v Martinicích u Březnice. Šťastný konec to byl hlavně pro Aleše Opatrného, i když Marek Klus bojoval jako lev a také ani jednou nechyboval.
28.07.2019 17:41  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12D

 
Prvním, kdo měl medaili z parkurového mistrovství České republiky 2019 jistou, byl Vladimír Tretera na Gangsterovi V/H Noddevelt. Nedělní třetí kolo překonal stejně jako to sobotní čistě a zapisoval tak pouze čtyři trestné body za páteční chybu. Ostatní jezdci, kteří vstupovali do vrcholné části mistrovské soutěže s jednou chybou, inkasovali znovu. 
 
Sergej Motygin s Dylanem a Rudolf Doležal s Quattro Centem šli do závěrečného parkuru jen s jedním trestným bodem za překročení času v prvním kole. Jenže tentokrát se ani jeden z nich shození nevyhnul a s pěti body skončili na čtvrtém a pátém místě. 
 

PSALI JSME: Fenclová je mistryně ČR 2019. Soupeřky chybovaly

 
Roli favoritů potvrdili Marek Klus s Carebisem a Aleš Optrný s Forewerem. Ti ani napotřetí neinkasovali žádný trestný bod a následovalo tak rozeskakování o zlato. Marek Klus znovu předvedl precizní jízdu, jenže Aleš Opatrný dokonale využil jak pozice posledního startujícího, tak svých bohatých jezdeckých zkušeností a dokázal najít kratší cestu do cíle, aniž by se dotkl některé z překážek. Čas měl 36,79, tedy téměř o tři sekundy kratší než jeho hlavní soupeř.  Opatrný se tak stal již poosmé mistrem České republiky.
 

 

 
Podrobnosti najdete nejen na webu www.csi-martinice.cz, ale také na fanpage, k níž se můžete připojit prostřednictvím internetové adresy www.mistrovskemartinice.cz.
 
Nezkrácený video záznam najdete již brzy na stránkách EquiTV.cz, hodinový sestřih z nedělních soutěží odvysílá ve středu odpoledne a následně ještě ve třech reprízách Česká televize na programu ČT Sport.
 




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE