reklama 11A

Miloslav Příhoda: Účast týmu na ME všestrannosti byl historický moment

ikonka

Jen osm dvojic letos absolvovalo jak olympijské hry, tak mistrovství Evropy ve všestrannosti a pouze dvě obě tyto náročné soutěže dokončily. Miloslav Příhoda s Ferreolusem byl nejlepší z nich. Svoji účast v Avenches zhodnotil v rozhovoru pro EquiTV.
29.09.2021 11:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
PODCAST
| FANCLUB
reklama 12D
 
Český tým skončil na mistrovství Evropy ve všestrannosti desátý z celkových třinácti celků. Družstva Belgie, Rusko a Nizozemsko soutěž nedokončila. Vítězství vybojovala Velká Británie před druhým Německem a třetím Švédskem. 
 
Českou republiku reprezentovali Miloslav Příhoda s Ferreolusem Lat, Miroslav Trunda v sedle klisny Trnky-Ruf a Pavel Březina s Cona Ciou. Ten skončil na posledním hodnoceném 51. místě, Trunda byl čtyřicátý druhý a Příhoda třicátý. 
 
Na evropském šampionátu ve švýcarském Avenches startovalo jen osm dvojic, jež se účastnily také olympijských her v Tokiu. Miloslav Příhoda byl jednou z nich, a navíc mezi nimi dosáhl nejlepšího umístění. Obě náročné soutěže dokončili jen dva účastníci. Ostatně i o tom hovořil Miloslav Příhoda v podrobném rozhovoru pro EquiTV, v němž hodnotí nejen svoji účast, ale i celého týmu.
 

Psali jsme: Britky ovládly šampionát v Avenches. Mistryní Evropy je Nicola Wilson

„V první řadě si musíme říct nahlas, že to byl pro český tým opravdu historický moment. Poprvé v novodobé historii České republiky jsme totiž složili pro mistrovství Evropy celé družstvo. Z toho vyplývalo, že koně, kteří tam startovali, tedy s výjimkou Ferreolue, který měl zkušenost z olympijských her v Tokiu a jednalo se tak pro něj o druhý šampionát, tak neměli takové zkušenosti. Cona Cia Pavla Březiny i Trnka-Ruf Miroslava Trundy jsou ještě velmi mladí, je jim devět, resp. deset let. Na takto velké mezinárodní akci to pro ně byla premiéra,“ uvedl Miloslav Příhoda v rozhovoru pro EquiTV
 
„Myslím si, že vzhledem k těmto skutečnostem finální desáté místo je úspěch. Startovali jsme jako jediní ve třech při klasickém formátu týmové soutěže, kdy startují čtyři dvojice a počítají se výsledky nejlepších třech. My jsme i přes tuto nevýhodu celou soutěž dokončili,“ konstatuje jezdec.
 
„Porazit země, jako jsou Belgie a Nizozemsko, to se počítá. I z ohlasů, co jsme měli po závodech, tak se nemáme za co stydět a naši koně předvedli velmi dobré výkony a v evropské konkurenci se neztratili. Je to velký příslib do budoucna, že pokud koně zůstanou u svých jezdců a budou spolupracovat dál, tak s přibývajícími zkušenostmi by se mělo dostavit i zlepšení,“ pokračuje Miloslav Příhoda v bezmála půlhodinovém hodnocení účasti na mistrovství Evropy.
 
Foto: poskytl Miloslav Příhoda
Zdroj: EquiTV



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE