reklama 11C

Wilson vs. Klimke: Boj o tituly všestrannosti vrcholí. Češi jsou vzadu

ikonka

Napínavý závěr slibuje mistrovství Evropy ve všestrannosti, které probíhá v těchto dnech ve švýcarském Avenches. Po sobotním krosu předstihla Ingrid Klimke Nicola Wilson a do boje o medaile může zasáhnout řada dalších jezdců.
26.09.2021 07:54  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12B

 
Díky výborné terénní zkoušce při mistrovství Evropy ve švýcarském Avenches, kterou Nicola Wilson s JL Dublinem zvládla překonat čistě, se tato Britka ujala vedení a těsně tak vede před Němkou Ingrid Klimke v sedle SAP Hale Bob OLD. Ta má na svém kontě 21,4 bodů, tedy o 1,2 bodů více než po drezuře. Wilson tudíž vede s náskokem půl bodu.
 
Třetí místo drží aktuálně Maxime Livio z Francie na Api du Labaire. Tato dvojice zaznamenala stejně jako Klimke 1,2 bodů v krosu. V součtu jich má 22,5. Čtvrté a páté místo drží reprezentantky Velké Británie – Piggy March s Brookfield Inocent a Sarah Bullimore na Corouet. I díky nim Velká Británie vede průběžné pořadí před Německem, Francií a domácím Švýcarskem. 
 
Český tříčlenný tým kompletně dokončil terénní část šampionátu a posunul se z poslední třinácté pozice na dvanáctou. Momentálně má 221,5 bodů. Propad v individuálním hodnocení zaznamenal Miloslav Příhoda s Ferreolusem Lat. Ten měl po drezuře jen 27,9 bodů, ale v druhé zkoušce jich přidal 21,2 a se 49,1 body je až na 37. místě. Stále je však na tom z Čechů nejlépe.
 
O devět příček za ním je s celkovými 62,5 body Miroslav Trunda na klisně Trnce-Ruf, přičemž kros zajel za 22 trestných bodů. Pavel Březina s Cona Ciou figuruje se 109,9 body na 57. pozici. Za ním jsou již jen účastníci, kteří soutěž nedokončili. 
 
Foto: FEI/Richard Juilliart
Zdroj foto: oficiální fotobanka FEI



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE