reklama 11D

Britky ovládly šampionát v Avenches. Mistryní Evropy je Nicola Wilson

ikonka

Napínavým soubojem dvou jezdeckých velmocí vyvrcholilo v neděli 26. září mistrovství Evropy ve všestrannosti. Zlato nakonec vybojovaly v soutěži týmů i jednotlivců jezdkyně z Velké Británie. Z českých jezdců si vedl nejlépe Miloslav Příhoda.
26.09.2021 19:26  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12B

 

V neděli 26. září vyvrcholilo v Avenches ve Švýcarsku mistrovství Evropy seniorů ve všestrannosti. To přineslo napínavou podívanou až do samého konce. Po krosu bylo zřejmé, že se bude jednat hlavně o souboj dvou jezdeckých velmocí, Německa a Velké Británie. Nakonec to byli jezdkyně z druhé jmenované země, které zcela ovládly soutěž jednotlivců i hodnocení týmů.
 
Mistryní Evropy se stala Nicola Wilson v sedle valacha JL Dublina, která se do těsného vedení dostala po terénní jízdě. Parkur dokončila bez chyb a ze Švýcarska si veze zlato. Druhé místo brala její krajanka Piggy March na Brookfield Inocent a bronz získala další britská dvojice Sarah Bullimore a Corouet. Její výsledek se sice nepočítal do týmového hodnocení, třetí členkou družstva byla Kitty King, jež dojela devátá. V součtu však výsledky stačily Britkám i na týmové zlato.
 
Rozestupy mezi jezdci na špičce byly nesmírně těsné. Pod stupni vítězů skončil Michael Jung na FischerWild Wave a přitom od vítězky jej dělily pouze tři trestné body. Jeho kolegyně z německé reprezentace Ingrid Klimke obsadila páté místo. Němci si v Avenches vyjeli stříbrné medaile v soutěži družstev. Bronz putuje do Švédska. 
 
Miloslav Příhoda a Ferreolus Lat dokončili šampionát po vydařeném parkuru na třicátém místě. Parkur vyšel i Miroslavovi Trundovi, jenž se s Trnkou Ruf umístil na dvaačtyřicáté příčce. Pavel Březina s Cona Ciou dojel jednapadesátý.
 
Foto: Richard Juilliart / FEI
 
Zdroj: fotobanka FEI
 



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE