reklama 11A

Kamil Papoušek: Letošní Memoriál bude nejkvalitnější ve své historii

ikonka

Už za pár dní se uskuteční v Martinicích patnáctý ročník Memoriálu Jana Papouška. „Letos bude co do účasti nejkvalitnější za ty roky, co ho pořádáme,“ konstatoval Kamil Papoušek při závodech v Chuchle Areně Praha v rozhovoru pro televizi EquiTV.cz.
20.06.2020 18:51  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12B
 
Při červnové ceně Chuchle Arena Tour 2020 se představil Kamil Papoušek mj. i v sedle plemenného hřebce Warnesse, s nímž plánuje od září dál bojovat o kvalifikaci na olympijské hry v Tokiu. „V tomto období Warness plní sice v první řadě roli plemeníka, ale závodit musí tak jako tak. – Připouštěcí sezona je do konce srpna, takže teď máme dva měsíce spíše tréninkové a od září bychom se chtěli pokusit o něco většího a případně o nějakou tu kvalifikaci,“ prozradil jeho jezdec.
 
„Závodní pauza se na něm projevila, ale v dobrém. Jak jsem na něm seděl asi po dvou měsících, tak jsem byl překvapen, s jakou chutí a jak dobře skáče,“ konstatoval Kamil Papoušek, který je spokojen s tím, jak rychle se po koronavirové pauze rozeběhla jezdecká sezona. „Jsem za to rád, na mých koních je to znát. Už jsou na třetích závodech a žádný výpadek nezaznamenávám, jen se dostávají do formy a každým parkurem to jde nahoru,“ říká. 
 

NEPŘEHLÉDNĚTE: Kamil Papoušek: Seznámení s Warnessem? Držím se původního plánu

 

Aktuálně již jeho myšlenky směřují k Memoriálu Jana Papouška, jenž je dominuje v jezdeckém kalendáři poslední červnový víkend. Zájem o účast na tomto mítinku je vždy obrovský a letos budou startovní pole plná zvučných jmen. „Jsem rád, že o Memoriál je takový zájem. Konkurence bude letos historicky nejlepší, protože se ještě nejezdí ven, takže všichni nejlepší se potkají v Martinicích. – Těší mě, že to neztrácí na popularitě. Já Memoriál vyhrál třikrát, tak to přeji někomu jinému. Vím, že to letos nebude snadné,“ dodává Kamil Papoušek.
 
Celý rozhovor s ním si můžete poslechnout prostřednictvím videa internetové televize EquiTV.cz.
 
 



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE