reklama 11A

Restart z nuly na sto čtyřicet. Zduchovické ST vyhrál Kamil Papoušek

ikonka

O takovém restartu parkurové sezony se zduchovickým pořadatelům ještě před pár týdny ani nezdálo. Jen pár dní po uvolnění vláních restrikcí se v tamním Jezdeckém centru konaly závody se stovkami startů za účasti několika českých reprezentantů.
17.05.2020 22:48  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
 
Ačkoliv se v jeden okamžik v areálu při sportovním mítinku nesmí potkat více jak sto osob, zkušení pořadatelé ve Zduchovicích připravili ve dvou dnech pestrou skladbu čtrnácti samostatných soutěží, v jejich rámci dokázali postupně odbavit ke třem stovkám startů denně. Skákalo se sice pokaždé téměř dvanáct hodin v kuse, ale vše se obešlo bez viditelných potíží. „Byli jsme překvapeni obrovským zájmem o tyto závody, protože po otevření rezervačního systému byla do půl hodiny veškerá místa obsazena,“ prozradil organizátor závodů Ladislav Krulich.
 
Mezi účastníky nechybělo ani několik potenciálních uchazečů o olympijskou účast v Tokiu, jako např. Ondřej Zvára: „Těšil jsem se samozřejmě moc, tím, že jsme už byli rozdávodění, tak už že jsem to docela potřeboval.“ Druhým členem parkurového A-kádru, který se účastnil hlavní soutěže zduchovického klání byl Kamil Papoušek. Stejně jako Zvára sedlal na parkuru s výškou překážek do 140 centimetrů tři své svěřence. Zatímco Ondřej Zvára dokončil bez penalizace pouze s Calinusem, s nímž byl nakonec třetí, Papouškovi se podařilo projet cílem s nulou na bodovém kontě v sedle dvou osmiletých valachů – Mister Star a Great Feeling. A právě s druhým jmenovaným vyšetřil navíc přes sedm sekund, což mu zajistilo jednoznačné vítězství. 
 
„Koně už doma skákali moc dobře a jsem rád, že svoji formu potvrdili. Je vidět, že se až tak moc nestalo, když tak dlouho nebyli na závodech,“ spokojeně konstatoval Kamil Papoušek. „S Ondrou jsme se trochu hecovali, ale dneska nebyl cíl vyhrát, spíš si ověřit, jak jsou na tom koně po tak dlouhé pauze bez závodů. Takže jsem rád, že to funguje tak, jak má. – Všichni mí koně dnes šli dva parkury. Před prvním byli takoví natěšení a museli se docela dlouho opracovávat, ale před druhým parkurem jsem na všech měl pocit, že už jim došla síla. Jak byl ten parkur dlouhej, tak už toho měli dost. Ale o to je to hodnotnější v tom, že si to zaskákali tréninkově a do té formy se zase dostanou,“ zhodnotil vítěz.
 
Velmi blízko k nejlepšímu výsledku z hlediska času měl Ondřej Zvára s Chaccolanem, ale s ním jednou chyboval, což jej odsunulo až na páté místo za Kateřinu Veselovskou. 



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE