reklama 11B

Kamil Papoušek vyhrál vrchol CSN Stadl Paura. Startoval i s Warnessem

ikonka

Vítězstvím v hlavní soutěži završil Kamil Papoušek svoji účast při CSN v rakouské Stadl Pauře. Přemožitele nenašel s Great Feelingem, když v rozeskakování zopakoval bezchybný výkon. V soutěži měl tři koně, včetně olympijského adepta Warnesse.
23.02.2020 19:03  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 
Do vrcholné soutěže CSN v rakouské Stadl Pauře nastupoval Kamil Papoušek s trojicí koní. Se dvěma z nich dokončil základní parkur bez penalizace. Mezi ně ovšem nepatřil plemenný hřebec Warness ze Zemského hřebčince v Písku, s nímž by se v nacházejících měsících chtěl pokusit splnit minimální kvalifikační limity pro účast na olympijských hrách v Tokiu. 
 
Ačkoliv měl být tento cíl pouze zajišťovací pro případ, že by český tým potřeboval nutně doplnit sestavu, po oznámení Zuzany Zelinkové, že očekává koncem léta rodinu a účast na olympiádě pro ni nepřipadá v úvahu, se možnost jeho odletu do Japonska, byť v eventuální pozici náhradníka, jeví jako mnohem více reálná.
 

NEPŘEHLÉDNĚTE: Kamil Papoušek: Seznámení s Warnessem? Držím se původního plánu

 
V hlavní soutěži CSN ve Stadl Pauře s překážkami vysokými do 140 centimetrů však Papoušek s Warnessem jednou chyboval. Jedno shození si připsal i v sobotní stočtyřicítce, v páteční soutěži do 135 centimetrů šel čistě, avšak s penalizací 0,75 bodu za překročení času.
 
O poznání lépe se českému reprezentantovi dařilo s Great Feelingem. V sobotu i v neděli s ním dokončil nejnáročnější soutěže s nulou na bodovém kontě a v neděli dokonce po napínavém rozeskakování zvítězil. Kromě toho vybojoval s Mister Star VD Zandhoeve pátou příčku. 
 
Držet palce jsme mohli i Aleně Gasperl, ta s Aconell 2 skončila sedmá po jedné chybě v rozeskakování. Václav Horký a Asile de Paix inkasovali čtyři trestné body již na základním parkuru a skončili šestnáctí, dvě místa za Kamilem Papouškem s Warnessem.
 
Kompletní výsledky najdete POD TÍMTO ODKAZEM



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE