reklama 11A

Filip Minařík zahájil rehabilitaci. Musíme být trpěliví, říká manželka

ikonka

Žokej Filip Minařík se probral z umělého spánku a opustil specializovanou kliniku v Hannoveru. Čtyřnásobného německého šampiona nyní čeká dlouhá rehabilitace v Kolíně nad Rýnem, uvedla jeho manželka Katja Minarik.
20.08.2020 13:40  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |  
MIMOŘÁDNÁ ZPRÁVA
| FANCLUB
reklama 12A
Nejúspěšnější český žokej Filip Minařík, který se začátkem července těžce zranil při pádu v německém Mannheimu, opustil tento týden jednotku intenzivní péče. 45letý rodák z pražského Radotína nyní pokračuje v léčbě na rehabilitační klinice v Kolíně nad Rýnem, kam se přesunul ze specializované nemocnice v Hannoveru.
 
Minařík, který se začátkem srpna probral z umělého spánku, absolvoval celou řadu vyšetření a průběžně dělá pokroky na cestě k uzdravení. "Víme, že do rehabilitace musíme jít s obrovskou dávkou trpělivosti," řekla Katja Minarik, která mohla díky obrovské podpoře rodiny a přátel trávit se svým manželem každý den jeho léčby.
 
Katja Minarik prostřednictvím serverů Galopponline a Jezdci.cz poděkovala dostihové scéně doma i v zahraničí za obrovskou solidaritu: "Je až neuvěřitelné, kolik podpory a účasti jsme spolu s Filipem za poslední měsíc a půl obdrželi. Všemi možnými cestami přicházela přání brzkého uzdravení i nabídky pomoci. Mám trochu špatné svědomí, že jsem nemohla vyjít vstříc všem žádostem o informace, ale musím se naplno soustředit na Filipovo uzdravování."
 

Čtěte také: Obrovská solidarita. Svět turfu se spojil na podporu Filipa Minaříka

 
Obzvlášť nadšená je Katja Minarik z množství reakcí a ohlasů na finanční sbírky, které ve prospěch Filipa Minaříka vyhlásili jeho přátelé a německé dostihové instituce. Jen přes platformu gofondme.com se do středečního večera vybralo přes 116 000 eur.
 
"Teď, kdy Filipovi začíná rehabilitace, chci z celého srdce poděkovat všem iniciátorům i těm, kdo přispěli. Byla jsem zaskočena obrovským počtem lidí, kteří na Filipa v této těžké dobře myslí a kteří poslali příspěvek na jeho léčbu. S tak vysokou částkou jsem vůbec nepočítala. Pro příští týdny a měsíce je to pro nás obrovská vzpruha. Dojalo mě i video se vzkazy zahraničních žokejů a kolegů. Je krásné vědět, že v tom nejsme sami. Moc vám děkuji," vzkazuje.
 
Bližší podrobnosti k rehabilitaci Filipa Minaříka nebyly zveřejněny. "Větší prognózy nadále nejsou možné. Proto jsem se rozhodla, že nemá smysl zveřejňovat pravidelné lékařské zprávy. Prosím o pochopení, že i v blízké budoucnosti budu veškeré síly věnovat své rodině a Filipovu uzdravování. To pro nás zůstává hlavní prioritou," dodala Katja Minarik.
 
 
Foto: Bohumil Křižan, Jockey Club ČR



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE