reklama 11A

Dva týdny před 100. Českým derby: Kdo už start nemá ve vlastních rukou

ikonka

Všechny derby-trialy jsou minulostí, teď přichází ke slovu čísla. Po eliminaci koní bez dotačního zisku rozhodne o startovní listině 100. Českého derby pořadí v handicapu. Prostudujte si, jak vypadá situace v tříletém ročníku.
19.08.2020 12:00  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C
Do 100. Českého derby zbývá jen dva a půl týdne. Jsou odběhnuty všechny přípravné dostihy a týmy jednotlivých kandidátů už pouze dolaďují doma formu svých svěřenců. Z toho, co jsme viděli během uplynulého čtvrt roku, se zdá, že máme před sebou poměrně kvalitní ročník tříletých, v němž kromě hřebců hrají důležitou roli i třídové klisny.
 
Pokud se "koronavirové" derby v něčem bude od některých předchozích ročníků lišit, je to především výskyt viditelných favoritů a koní na vzestupu. Otevřenost jubilejní modré stuhy tak nebude spočívat v papírovém hledisku, nýbrž spíše v otázce, který ze skupiny šancových koní dokáže během posledních týdnů před startem udělat největší progres.
 
Zároveň se rýsuje zajímavý mezinárodní souboj. K hlavním favoritům patří Opasan, který se může stát prvním slovenským vítězem Českého derby za posledních 22 let.
 
Otevřená zatím zůstává účast německého hřebce Legal Rights. Jeho trenér Andreas Wöhler se ohledně cesty do Prahy rozhoduje v těchto dnech, zástupci hřebčína Ebbesloh však bude jeho německá známka 68 kg na cestu do Prahy pohodlně stačit. Administrativně hájí německé barvy i druhá z Oaks Vivienne Wells, trénovaná v Hannoveru Bohumilem Nedorostkem pro českou stáj UTRIN.
 
Řeč oficiálního handicapu vypadá takto:
 
 
1. RATE (FR) - 81,5
 
2. ZARIYANNKA (IRE) - 79,5
 
3. OPASAN (IRE) - 79,0
 
4. MARKONI LP (SRB) a VIVIENNE WELLS (FR) - 78,0
 
6. TROOP COMMANDER (IRE) - 77,5
 
7. SWINGING THOMAS (GER) a ZOHEYR (IRE) - 76,0
 
9. RUSEL (FR) - 74,5
 
10. JOGANVILLE (FR) - 74,0
 
11. ARMITAGO (FR), FRANCIMOR (IRE) a POLISH KING (IRE)  - 73,0
 
14. COTE JARDIN (FR) - 72,5
 
15. FRAGA (IRE) - 72,0
 
LEGAL RIGHTS (GER)
 
Další pořadí ABSOLUTIC 71,5; MAGIC BARON (FR) a RENASI 71,0; SPARTICO (GER) 70,5; KENSHIBU (IRE) 68,0; SECRET PASSION (GB) 67,0; TORRERO (FR) 66,5; VINDICATOR (FR) 58,5; MONJOUET - 58,0.
 
 
Z nejlépe hodnocené šestnáctky se po výsledku z Oaks jeví málo pravděpodobná účast zimní královny Fragy, což by do derby poslalo domácího odchovance Absolutica. V případě nezájmu německé stáje by na startovní listinu proklouzl ještě někdo z dvojice Magic Baron a Renasi, mezi nimiž by rozhodoval los.
 
Slovenský Spartico, který měl po třetím místě v karlovarském trialu tréninkový výpadek a neuspěl ve Velké červnové ceně, už situaci nemá ve svých rukou a musí čekat na případné další škrty.
 
 
Foto: Pavla Pechmanová



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE