reklama 11C

Jockey Club ČR zřizuje nadační fond. Podpoří dostihy i přímé účastníky

ikonka

Cílem nového nadačního fondu Jockey Clubu ČR je podpora projektů přispívajících k rozvoji a zlepšování podmínek dostihového sportu a anglického plnokrevníka, ale i pomoc zraněných jezdců, koní po kariéře a dalších přímých účastníků dostihů v nouzi.
17.08.2020 15:40  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A
Ještě před propuknutím pandemie koronaviru Covid-19 na jednání Rady Jockey Clubu letos v lednu inicioval prezident Jockey Clubu ČR Josef Bečvář vznik nadačního fondu na podporu dostihů a dostihových koní, z něhož by bylo možné podporovat koně po kariéře, zraněné koně či jezdce atd.
 
Pandemie, která od března zásadním způsobem ovlivnila život nejen v naší zemi, zpomalila i proces založení tohoto fondu. V pondělí však Jockey Club ČR v tiskové zprávě potvrdil, že Nadační fond Jockey Clubu ČR byl zřízen a je připraven fungovat.
 
Účelem nadačního fondu je podporovat dostihový sport a jeho stávající, bývalé i potencionální účastníky, zejména děti a mládež se zájem o dostihy a dostihové ježdění, sociálně potřebné, nemocné a handicapované osoby, popřípadě osoby v tíživé životní situaci.
 
Nadační fond bude podporovat projekty přispívající k rozvoji a zlepšování podmínek dostihového sportu a chovu anglického plnokrevníka v České republice. Nadační fond nebude poskytovat nadační příspěvky na podnikatelské či politické účely. Orgány nadačního fondu jsou Správní  rada a revizor. Členy Správní rady jsou Ing. Josef Bečvář, JUDr. Ing. Karin Luftmanová a Martin Liška. Revizorem je paní JUDr. Jana Fialová.
 
O poskytování příspěvků z prostředků fondu bude rozhodovat Správní rada, v případě částek převyšujících sumu 20 000 Kč bude nutný souhlas Rady JC ČR. Informace o způsobu podávání žádostí o příspěvek z fondu budou zveřejněny na webových stránkách JC ČR.
 
Příspěvky do Nadačního fondu Jockey Clubu ČR je možné poukazovat na účet 123-2242620287 / 0100.
 
 
Zdroj: tisková informace Jockey Clubu ČR
 
Ilustrační foto: Bohumil Křižan, Jockey Club ČR



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE