reklama 11A

Equinews: Češi začali sezonu v Šamoríně. Untouchable vyhrál körung CS

ikonka

Když se nedá s koňmi sportovat doma, tak kdo mohl, odjel do zahraničí. Čeští parkuroví jezdci vyrazili ve velkém do Šamorína na první kolo závodů Danube Spring Live. – V Hradištku u Sadské se konal výběr hřebců do plemenitby, vyhrál ho Untouchable.
21.04.2021 12:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

EQUINEWS MŮŽETE SLEDOVAT ZDE (KLIKNĚTE)

 
Internetová televize EquiTV.cz připravuje v průběhu jezdecké a dostihové sezony pravidelný pořad Equinews, který vysílá také např. Televize Seznam a v rámci zpravodajské relace Report i kanál Sport 5. Podívejte se na jeho aktuální díl!
 

Marek Hentšel zářil v Šamoríně. S Trendem Delsendam vyhrál Grand Prix

V neděli 18. dubna vyvrcholil v Šamoríně třídenní mítink Danube Spring Live, kterého se zúčastnila početná ekipa z České republiky. Čechům se na jihu Slovenska dařilo a formu potvrdili i v Grand Prix Equistyle s překážkami do 140 centimetrů.
 
Základní kolo hlavní soutěže celého víkendu absolvovalo deset dvojic bez trestných bodů a osm z nich pak nastoupilo k rozeskakování, přičemž Igor Šulek a Marek Hentšel měli do rozhodující části k dispozici dva koně.
 
První vstupoval do kolbiště právě Marek Hentšel v sedle Censora. Do cíle se mu povedlo dojet i napodruhé bez chyb a jeho čas měl hodnotu 40,49 setin sekundy. Další z českých zástupců Ondřej Pospíšil na Einfachovi byl bezchybný, ale o více než tři sekundy pomalejší. Pozici Marka Hentšela neohrozil ani domácí jezdec Igor Šulek na Gamblerovi, který dovezl do cíle čtyři trestné body. 
 
Čistou jízdu předvedl další z českých reprezentantů Sergej Motygin. Sedlal svou jedničku valacha Dylana a dokázal stlačit čas pod 40 sekund, což znamenalo průběžné vedení. Podruhé okusil kurz rozeskakování Marek Hentšel s belgickým hřebcem Trendem Delsendam Z a znovu dokázal překonat parkur s nulou. Navíc byl velmi rychlý a s časem 39,41 setin sekundy si vzal vedení zpět.
 
Slovenská jezdkyně Sára Štangelová na Chacco Blue Diamond zapsala nulu, čas ale stačil až na průběžné třetí místo. Na nejvyšší příčku nemohl pomýšlet ani Jan Štětina s běloušem Gylordem-S. Inkasoval totiž čtyři trestné body. Posledním, kdo mohl Marka Hentšela ohrozit, byl Igor Šulek s druhým svěřencem, zkušeným Wavo Aramisem. Ten sice zajel bezkonkurenčně nejrychleji, jenže shodil jednu překážku a skončil v poli poražených.
 
Třetí příčka tedy nakonec patřila slovenským barvám zásluhou Sáry Štangelové. Druhé místo obsadil Sergej Motygin na Dylanovi a vítězem se stal Marek Hentšel s Trendem, který po pátečním druhém místě a triumfu v sobotní stočtyřicítce završil v Grand Prix veleúspěšný víkend.
 
Parkurové závody v Šamoríně pokračují i poslední dubnový víkend. Po týdenní pauze pak na ně navážou dva mezinárodní mítinky, které završí soutěž započítávaná do Světového poháru Mezinárodní jezdecké federace. 
 

Hradištko hostilo körung Svazu chovatelů CS. Nejlepší byl Untouchable

Hradištko u Sadské se stalo ve čtvrtek 15. dubna dějištěm odloženého výběru hřebců do plemenitby, který pořádal Svaz chovatelů slovenského teplokrevníka v České republice. Komisi se představilo celkem sedmnáct tříletých hřebců.
 
Všichni se nejprve představili komisi na ruce a později při skoku ve volnosti v tamní jezdecké hale. Vybráno bylo nakonec šest potenciálních plemeníků. Chovatelským programem, který měla možnost široká veřejnost sledovat prostřednictvím on-line přenosu, provázel Jan Chýle, jehož jsme požádali o krátké představení nejlépe hodnocených hřebců.
 
Čtvrtým vybraným byl Toohey van de Reesterhof, pátým Pikeur du Rouet a posledním Mugáno Novojický HF. Všech šest hřebců může od letošní sezony působit v rámci plemenné knihy slovenského teplokrevníka v České republice.



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE