reklama 11B

SP Lipsko: Chardon předjel Exella. Jeho prvenství v žebříčku neohrozil

ikonka

Deváté kolo Světového poháru ve spřežení se postaralo o pořádný rozruch. V závěrečném dílu seriálu se podařilo Nizozemci Bramu Chardonovi předjet světovou jedničku Boyda Exella. Ve vedení žebříčku však nadále setrval téměř neporazitelný Australan.
19.01.2020 21:05  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
Závěrečné deváté kolo halového Světového poháru čtyřspřeží proběhlo v polovině ledna v rámci veletrhu Partner Pferd v Lipsku. První rozjížďka se konala již v pátek těsně před půlnocí, v níž dle očekávání zvítězila světová jednička, australský reprezentant Boyd Exell.
 
Nedělní soutěž, která rozhodovala o získání bodů do žebříčku Světového poháru, však přinesla adrenalinové překvapení. Nizozemec Bram Chardon nastavil výsledkem 140,49 laťku opravdu vysoko a poslední startující Boyd Exell na ni již nedosáhl. Chyběly mu necelé dva body. Třetí místo získal Chardonův krajan Koos de Ronde s výsledkem 155,07.
 
Závěrečný Chardonův triumf však Exellovo prvenství v žebříčku Světového poháru neohrozilo. Australanovi zůstává v čele tříbodový odstup od druhého Brama Chardona. Ex aequo třetí jsou Nizozemci Ijsbrand Chardon a Koos de Ronde. Finálový souboj proběhne ve dnech 7. až 9. února ve francouzském Bordeaux.
 
Kompletní výsledky najdete na TOMTO ODKAZU, aktuální žebříček Světového poháru ZDE.
 
Ilustrační foto FEI/Dirk Caremans




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE