reklama 11B

Domácí radost při voltižním Světovém poháru. V Lipsku vládli Němci

ikonka

Ve voltižním Světovém poháru se dařilo Němcům. Ti totiž ovládli v Lipsku při Partner Pferd všechny tři kategorie. Mezi jednotlivci to byli dva vice-mistři Evropy: Janika Derks a Jannik Heiland.
20.01.2019 10:49  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Sobotní druhé kolo při kvalifikaci Světového poháru ve voltiži rozhodovalo o tom, kdo si připíše do žebříčku nejvíce bodů. Mezi muži potvrdil dobrou formu z prvního kola Jannik Heiland. Ten v sobotu získal ještě větší bodový zisk než úvodní den. Jeho skóre nakonec znamenalo 8,815 bodů a na další soupeře tak získal náskok větší než tři desetiny bodu.

Druhé místo udržel další Němec, a to Thomas Brüsewitz. Elitní trio pak uzavřel Kolumbijec Juan Martin Clavijo. Rozdíl mezi druhou a třetí pozicí byl tentokrát necelé tři desetiny bodu.

Mezi ženami byla očekávanou favoritkou Kristina Boe, která si v letošní sezoně připočetla na konto již nejedno vítězství. Tentokrát na ni však zbylo s výkonem 7,746 bodů třetí místo. Rozhodlo přitom až druhé kolo, kde ji o pár setin bodu předběhla další německá zástupkyně, Alina Ross.

Ženská kategorie však byla zcela v rukou Němky Janiky Derks. Jako jediná si v obou kolech připsala hodnocení nad 8 bodů a díky tomu získala i velice slušný náskok na zbytek závodního pole.

V Pas-de-Deux startovala pouze jedna dvojice, a to zástupci Německa Theresa Sophie Bresch a Torben Jacobs. Dvojice však získala velice dobré hodnocení, když v sobotním druhém kole pokořila téměř hranici devíti bodů.

 

Startovní a výsledkové listiny naleznete ZDE.

Foto: Sportfotos-Lafrentz




V Lipsku se tradičně závodí ve třech Světových pohárech - ve skocích, voltiži a spřežení. Podívejte se i na další články z Lipska! Podrobně pro vás dění sledujeme - nejenom letos. 

 

KLIKNĚTE ZDE


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE