reklama 11B

Sedmý triumf v Lipsku. Christian Ahlmann opět vyhrál Světový pohár!

ikonka

Závody v Lipsku mu jednoduše sedí. A jsou pro něj skvělým místem. Němec Christian Ahlmann si dojel pro další vítězství v Grand Prix. Jako vítěz této soutěže jel čestné kolo již pošesté, jednou tam pak slavil titul ve finále Světového poháru.
21.01.2019 10:01  |  Autor: Kateřina Návojová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Nedělní Grand Prix při CSI5* byla hlavním bodem skokového programu v Lipsku při Partner Pferd 2019. Parkur se jel současně jako kvalifikační soutěž Světového poháru a Němec Christian Ahlmann zůstal opět neporažen. Tentokrát podal nejlepší výkon s dvanáctiletým Caribisem Z.

„Nemůžu tomu prostě uvěřit,“ byla první slova vítěze, který již po tolikáté slavil úspěch v Lipsku. A také šéfovi tohoto závodu, Volkeru Wulffovi docházela slova. Skvělou atmosféru zajistily také zcela vyprodané tribuny, když lipské publikum podporovalo Christiana Ahlmanna již před startem a v cíli se mu dostalo ohromných ovací. A i fakt, že startoval poslední.

I v tomto roce měl totiž Christian Ahlmann štěstí, že nastupoval do rozeskakování z poslední startovní pozice. Můžeme si snad při tom vzpomenout na neméně fantastickou výhru Aleše Opatrného při CSI v Olomouci, kdy byl taktéž jako poslední na startu a po jeho projetí cílem mu lidé tleskali ve stoje. Nejinak tomu bylo nyní v Lipsku.

V rozeskakování startovalo celkem sedm jezdců. Nikdo však nestačil na Caribise Z, který především díky mohutnému cvalu v závěrečné linii zvítězil. „On vždy stál tak ve stínu mých dalších koní. Já jsem doufal, že to někdy klapne. Ale že to vyjde takto…“, popisoval Christian Ahlmann.

„Je to prostě Christianovo místo, s tím se nedá nic dělat,“ usmíval se nakonec druhý v cíli. Belgičan Francois Jr Mathy se představil s Uno de la Roque a ztratil na vítěze více jak půl vteřiny. „Já jsem s dnešním výkonem moc spokojen. Parkur byl opravdu náročný a body do Světového poháru velice potřebuji,“ dodal Francois Jr Mathy.

Na třetí místo dosáhl Ital Lorenzi de Luca, který slavil během těchto závodů již jedno vítězství v pátek. „Jsem moc šťastný, že je můj kůň Armitages Boy opět ve skvělé formě. Po mistrovství Evropy v roce 2017 byl zraněný, a navíc je mu už 17 let. Jsem rád, že je teď zase tak dobrý.“

Svým lipským vítězstvím se zároveň dostal Christian Ahlmann do čela bodování Světového poháru. Na druhé místo tak odsunul Steva Guerdata ze Švýcarska. Díky dobrému výkonu v Lipsku si pak výrazně polepšil další Němec, Daniel Deusser. Díky novým 13 bodům je aktuálně třetí.

 

Startovní a výsledkové listiny jsou ZDE. 

Text s využitím tiskové zprávy pořadatele, Partner Pferd 2019

Foto: Thomas Hellmann a Sportfotos-Lafrentz.de




V Lipsku se tradičně závodí ve třech Světových pohárech - ve skocích, voltiži a spřežení. Podívejte se i na další články z Lipska! Podrobně pro vás dění sledujeme - nejenom letos. 

 

KLIKNĚTE ZDE


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE