reklama 11A

Ben Maher, nebo Peder Fredricson? LGCT 2021 míří do finále v Šamoríně

ikonka

Vítězem letošního ročníku Longines Global Champions Tour se stane pravděpodobně Peder Fredricson, který aktuálně vede žebříček jezdců. Ohrozit jej však může zlatý olympionik Ben Maher, který by musel vyhrát, a navíc čekat na neúspěch svého soupeře.
19.10.2021 08:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
 
Longines Global Champions Tour míří do finále. Ve dnech 21. až 23. října bude v X-Bionic Sphere v Šamoríně korunován šampion této světové parkurové túry. Finále nabídne napínavý souboj mezi Pederem Fredricsonem ze Švédska a Benem Maherem, jenž reprezentuje Velkou Británii.
 
Boj o titul šampiona LGCT 2021 nabídne jeden z nejtěsnějších duelů v historii Longines Global Champions Tour. Během uplynulého víkendu totiž došlo k dramatickému otřesu, kdy Fredricson mohl ve Velké ceně Šamorína skončit nejhůře na 6. místě, aby vybojoval celkové prvenství. Jenže skončil osmý a to znamenalo, že se vše rozhodne až v závěrečné etapě.
 
Ben Maher by se mohl zapsat do historie a být prvním jezdcem, který kdy vyhrál tři šampionáty LGCT. Do Šamorína pojede se svojí stájovou jedničkou Explosionem W, ale i Peder Fredricson bude mít k dispozici své dva nejlepší koně, jimiž jsou H&M All In a Catch Me Not S. S osmi bodovanými výsledky, které se započítávají do součtu každého jezdce, je Fredricson v silnější pozici. Do finále postupuje s celkovým počtem 249 bodů, zatímco Maher má aktuálně 228 bodů.
 
Klíč k vítězství je jasný. Pokud Fredricson dokončí na desátém, případně lepším místě, zajistí si svou první výhru v šampionátu LGCT. Maher by musel vyhrát poslední Grand Prix LGCT a zároveň by Fredricson směl být nejlépe na 11. pozici. Pak by získal Maher již třetí titul v řadě. Statisticky je tak ve velké výhodě švédský reprezentant. 
 
Aktuálně druhý Francouz Olivier Robert má 232 bodů, ale s ohledem na vyškrtnutí nejhoršího výsledku nemá šanci vyhrát v celkovém pořadí. To samé platí pro Edwinu Tops-Alexander s 223 body. Oba však budou bojovat o prestižní místo na stupních vítězů. Pro australskou jezdkyni nadcházející závod v Šamoríně zároveň znamená poslední šanci pro zisk zlaté jízdenky do Super Grand Prix, která se uskuteční 20. listopadu v rámci galashow světového parkuru Global Champions Prague Playoffs. 
 
Foto: Josef Malinovský
Zdroj: tisková informace Longines Global Champions Tour



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE