reklama 11D

Dění v týdnu: Češi míří do zahraničí. Třeba na MS YH ve všestrannosti

ikonka

Mistrovství světa mladých koní ve všestrannosti v Lion D´Angeres je jedním z hlavních taháků předposledního říjnového víkendu. Česko tam bude mít čtyři dvojice. Reprezentanti míří i na závody CSI a CDI do Polska, Itálie nebo Španělska.
18.10.2021 16:30  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

 

V přehledu výjezdů České jezdecké federace je sedm akcí, na které během předposledního říjnového týdne míří naši reprezentanti. Na drezurní závody CDI Zakrzow se chystá početná ekipa. V seniorské kategorii se představí Hana Vášáryová, zatímco její dcera Johana pojede úlohy pro děti a juniory. V juniorské rundě budou startovat také Viktorie Kudelová a Tereza Matoušková, a v CDICh bude soutěžit Veronika Sedláčková a Kateřina Sekaninová.
 
Česko bude mít zástupce i v soutěžích pro pony, do kterých nastoupí Zuzana Hradilová a Barbora Kavanová. Eliška Skřivanová pojede rundu pro mladé jezdce.
 
V Lion D´Angeres proběhne tradiční mistrovství světa mladých koní ve všestrannosti. Do kategorie šestiletých je nahlášená Gabriela Adamcová a Linzi, Eliška Opravilová s Vilou Rufa a Miroslav Trunda s hřebcem jménem Lotus Palita. Miroslava Trundu čeká i soutěž pro koně narozené v roce 2014, do níž se chystá s klisnou Ideale Coeur de la Licorne.
 
Největší zájem o účast na zahraničních závodech je mezi parkurovými jezdci. Silné zastoupení bude mít Česká republika na CSI San Giovanny. Přihlášení jsou mimo jiné členové národního týmu Aleš Opatrný a Kamil Papoušek. Ve Vejer de la Frontera setrvávají pro druhý soutěžní týden Vladimír Malák, Sergej Motygin či Kateřina Tomanová. 
 
Marek Klus nebo Lucie Strnadlová patří k těm, kdo si vybrali CSI v polských Michalowicích. Česká vlajka bude viset i v Kronenbergu nebo v Šamoríně. Tam se vedle CSI2* bude konat i další kolo Global Champions. Jde o poslední závody před pražským Playoffs. Tentokrát však budou česká jména ve startovních listinách pouze na úrovni dvou hvězd, kde uvidíme Valentýnu Kukovou a Sáru Vingrálkovou.
 
Fanoušky drezury pak bude zajímat úvodní mítink Světového poháru Západoevropské ligy FEI. Proběhne v dánském Herningu a volná Grand Prix je na programu 23. října. Na domácí scéně se schyluje k parkurovým závodům ve Zduchovicích. Třídenní program nabídne patnáct soutěží až do úrovně ST**. Po tři dny se bude skákat i v Nových Zámcích. V Přeštěnicích se rozloučí se sezonou závody ve všestrannosti.
 
Ilustrační foto: Lukasz Kowalski



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE