reklama 11C

Staněk vybrán do Young Riders Academy jako historicky první Čech

ikonka

Komise Young Riders Academy poprvé v historii zařadila českého jezdce. Mezi osmi jmény, která figurují na seznamu mladých talentovaných skokanů, je Václav Staněk. Byl vybrán do takzvaného „plného programu“. Více se dočtete v článku.
16.05.2019 21:13  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12A
Young Riders Academy je projekt, který slaví letos už šesté výročí. Jde o tréninkovou akademii pro mladé talentované jezdce. Vybraní sportovci každý rok projdou stážemi pod vedením nejlepších trenérů. Spolupracují mimo jiné s hvězdami jako jsou Rolf-Goran Bengtsson, Marco Kutcher, Jos Lansink, Marcus Beerbaum, Rodrigo Pessoa nebo Henk Nooren.
 
Komise pro výběr adeptů na tento rok odtajnila seznam jezdců, kteří byli pro letošek zařazeni do jednoho z programů. Osm jmen je v takzvaném „Full programu“ a právě mezi nimi je Václav Staněk - mimo jiné vicemistr republiky v kategorii jednotlivců z roku 2017. 
 
Jména byla zveřejněna po výběrových závodech CSI3* v Mannheimu. Komise jezdce vybírala podle schopností, technických dovedností, výsledků, ale jejich motivace a přístupu k věci. "Full program" nabízí dlouhodobou stáž u renomovaného trenéra v profesionální stáji, kde se jezdci naučí mimo jiné i komunikaci, ekonomickým znalostem, veterinárním základům, znalostem antidopingu a legislativy.
 
Young Riders Academy vznikla ve spolupráci špičkových odborníků a Mezinárodního klubu skokových jezdců (IJRC). Podporuje jí společnost Rolex. 
 
Za pět let existence prošla tréninkovými stážemi řada jezdců, kteří se posléze vyšvihli do nejvyšší úrovně soutěží. Namátkou jmenujme Iry Bertrama Allena a Michaela Duffyho, jež není třeba v seniorské elitě nijak představovat. Členkou byla také Maria Madenova, která je součástí ruského skokového týmu, příslušník známé „koňařské rodiny“ George Whitaker (GBR), nebo Němci Niklas Krieg a Laura Klaphake. Ta je součástí německého A kádru a startovala mimo jiné na Světových jezdeckých hrách v Tryonu.
 

ČTĚTE TAKÉ: Václav Staněk: S přihláškou do Riders Academy jsem váhal. Nevěřil jsem

 

Foto: Kateřina Návojová




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE