reklama 11A

Young Riders Academy vychovává hvězdy. Šanci mají i Češi

ikonka

Young Riders Academy je projekt, který slaví letos už šesté výročí. Jde o tréninkovou akademii pro mladé jezdce ve věku do 23 let. Vybraní sportovci každý rok projdou stážemi pod vedením nejlepších trenérů. Šanci zapojit se mají i čeští skokani.
14.01.2019 15:02  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
Young Riders Academy vznikla ve spolupráci špičkových odborníků a Mezinárodního klubu skokových jezdců (IJRC). Podporuje jí společnost Rolex. 
 
Za pět let existence prošla tréninkovými stážemi řada jezdců, kteří se posléze vyšvihli do nejvyšší úrovně soutěží. Namátkou jmenujme Iry Bertrama Allena a Michaela Duffyho, jež není třeba v seniorské elitě nijak představovat. 
 
Členkou byla také Maria Madenova, která je součástí ruského skokového týmu, příslušník známé „koňařské rodiny“ George Whitaker (GBR), nebo Němci Niklas Krieg a Laura Klaphake. Ta je součástí německého A kádru a startovala mimo jiné na Světových jezdeckých hrách v Tryonu.
 
Jména trenérů a odborníků jsou ještě zvučnější. Rolf-Goran Bengtsson, Marco Kutcher, Jos Lansink, Marcus Beerbaum, Rodrigo Pessoa nebo Henk Nooren. 
 
Přihlásit se k výběru do akademie může jezdec ve věku 18 až 23 let. Rozhodující je výkonnost v soutěžích s obtížností 140 - 150 cm, vhodní koně, kterými jezdec disponuje a osobní profil jezdce.
 
Česká jezdecká federace může poslat 2 až 3 adepty. Mezinárodní odbornou porotou bude vybráno celkem 25 jezdců od všech federací pro účast na závodech, z nichž vzejde 5 až 6 konečných účastníků.
 

V případě zájmu o účast zašlete přihlášku na SK ČJF na email: komise.skoky@cjf.cz  nejpozději do 20. února 2019.

 
Veškeré informace o projektu a podmínkách přihlášky naleznete na webových stránkách https://www.ridersacademy.eu 
 
Foto: RidersAcademy.eu



Štítky: skokyČJF
reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE