reklama 11B

Austrálie a Japonsko slaví. Mají jistou účast na olympiádě v Paříži

ikonka

V nizozemském Valkenswaardu se v úterý uskutečnila další ze série týmových olympijských kvalifikací v parkurovém skákání, jejíž následující část bude hostit už příští týden Chuchle Arena Praha. Ve skupině G se kvalifikovaly Austrálie a Japonsko.
18.07.2023 16:44  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
 
Další dvě země se mohou radovat z kvalifikace parkurového týmu na olympijské hry v Paříži 2024. Kvalifikace pro skupinu G proběhla v úterý 18. července na kolbišti Longines Tops International Areny v nizozemském Valkenswardu.
 
Do speciálního Poháru národů nastoupila pouze čtyři družstva, a tak účastníci měli 50% šanci na úspěch, jelikož i v divizi G postupují na olympiádu dva státy. Vítězství vybojovali reprezentanti Austrálie ve složení Hilary Scott – Oaks Milky Way, Christopher Burton – Chedington Hazy Toulana, Lauren Balcomb – Verdini d´Houtveld Z a Edwina Tops-Alexander – Fellow Castelfield. V součtu nasbírali 23 trestných bodů, přičemž jedinou nulu předvedla v prvním kole Lauren Balcomb.
 
Druhé postupové místo získává Japonsko, a to zásluhou dvojic Eiken Sato – Chacanno Jra, Yuko Itakura – Stakkatisa PS, Mike Kawai – Goldwin a Taizo Sugitani – Quincy. Také v případě tohoto celku byl k vidění pouze jeden čistý výkon v prvním kole, a to v podání Yuko Itakury. Celkové skóre družstva bylo 32 trestných bodů. Se 46 body dokončili zástupci Nového Zélandu a nepostoupili ani Číňané, kteří nasbírali 59 trestných bodů. 
 

Nepřehlédněte: Tretera: Boj o Paříž 2024 v Chuchli bude otevřený. Silní jsou Izraelci

 
Kromě Austrálie a Japonska má přidělenou kvalifikační kvótu Francie jako hostitelská země, dále pak Švédsko, Nizozemsko, Velká Británie, Irsko a Německo díky umístění na předních příčkách při loňském mistrovství Světa v dánském Herningu. Po úspěchu při finále Poháru národů 2022 v Barceloně se mohou do Paříže těšit i Belgičané. Na přelomu února a března si účast v Paříži zajistily Saudská Arábie a Spojené arabské emiráty. 
 
Už v pátek 28. července se dozvíme, které dva týmy postoupí z kvalifikace pro divizi C, do níž patří i Česká republika. Dvoukolová soutěž se bude konat od 14:00 hodin. Tři postupová místa budou následně přidělena v rámci mistrovství Evropy v Milánu konaného ve dnech 29. srpna až 3. září. Jedna pozice opět čeká na úspěšné družstvo během letošního finále Poháru národů v Barceloně a poslední tři týmy se kvalifikují z Panamerických her v Santiagu na konci října. Celkem se příští rok zúčastní Her dvacet tříčlenných národních družstev.
 
Ilustrační foto: poskytlo tiskové středisko Longines Tops International Areny
 
 



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE