reklama 11C

Olympiáda v Paříži se nás s Ferreolusem už asi netýká, uvedl Příhoda

ikonka

Jeden ze dvou předních českých reprezentantů ve všestrannosti se v těchto dnech účastní mezinárodních parkurových závodů v Olomouci. Jeho stájová jednička Ferreolus Lat se totiž zotavuje ze zranění, které mu znemožnilo bojovat o olympijskou účast.
22.06.2023 09:23  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12C

 
Na jednu stranu je Miloslav Příhoda rád, že se poprvé může účastnit mezinárodních závodů Banka CREDITAS CSI2*-W Olomouc, ale na druhou cítí velké zklamání z důvodu, proč mohl dát přednost parkurovému skákání před všestranností, která je jeho hlavní disciplínou.
 
Valach Ferreolus Lat se totiž nedávno zranil a léčení si vyžádá ještě zhruba čtvrt roku. „Na CSI do Olomouce jsem se dostal poprvé, jelikož jsem většinou v tomto termínu statoval při závodech Světového poháru v polské Strzegomi. Letos bohužel nemám koně na této úrovni, tak jsme se rozhodli upřednostnit parkurové skákání. Jsem proto rád, že se mohu tohoto jubilejního desátého ročníku účastnit,“ uvedl Miloslav Příhoda v rozhovoru pro internetovou televizi EquiTV.cz.
 
„Doufali jsme, že zranění Ferrreoluse bude lehoučké. První prognózy vypadaly, že to bude jen v podkoží, ale po příjezdu do Baborówka se ukázalo, že to není tak zanedbatelné. I proto jsem se rozhodl nenastoupit do týmové olympijské kvalifikace. Následně se ukázalo, že to byla správná volba, jelikož Ferreolus musel dokonce podstoupit operaci v Belgii. Po vyšetření CT se totiž zjistilo, že má potrhané vazy v karpálním kloubu a bez operace by nebylo možné plné zahojení. Rozhodli jsme se proto pro operaci a nyní je kůň v rekonvalescenci. Bude ještě šest týdnů na klinice a po šesti týdnech by měl začít pomalu pracovat,“ pokračuje Příhoda.
 

Psali jsme: Poláci v Baborówku vyhráli. Češi o olympiádu zabojují mezi jednotlivci

 
„Za zhruba tři měsíce se pak vrátí do tréninku, nic méně máme červen a když k tomu připočteme tři měsíce, tak je konec září. Uvidíme, zda stihneme ještě jedny závody v listopadu, ale s největší pravděpodobností nějaký boj o olympijské body skončil a nás se olympiáda v Paříži už netýká, přestože momentálně držím první místo v naší céčkové skupině,“ smutně konstatuje účastník olympijských her v Tokiu. 
 
Pokud by se shodou okolností nepodařilo získat nového koně pro nejvyšší soutěže ve všestrannosti, bude se Miloslav Příhoda v následujících měsících věnovat více parkurům. „Mám výhodu, že všestrannost se skládá jak z drezury, tak z parkuru. Jakousi průpravu tak mám i pro další disciplíny. Momentálně mám ve stáji mnoho talentovaných koní v čele s valachem Ibizou, který již v loňském roce dokázal, že se může účastnit velkých parkurových mítinků. Letos to potvrzuje, máme za sebou již čtyřhvězdičkové CSI v Poznani, kdy jsme poprvé statovali na úrovni 160 centimetrů. I přes má zaváhání způsobená tím, že nemám takto těžké soutěže ještě nachozené, ukázal potenciál. Doufám, že budeme moci dál rozvíjet jeho talent. Pokud mu vydrží zdraví, tak se můžeme účastnit dvou a tříhvězdičkových mítinků, sbírat zkušenosti a pak to již bude záležet na šéfovi reprezentace Alešovi Opatrném a skokové komisi, zda nás zařadí do nějakého Á, či Bé kádru,“ dodává Miloslav Příhoda ve vysílání EquiTV.cz.
 
Foto: poskytl Miloslav Příhoda
 




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE