reklama 11B

V Grand Prix Cannes zazářil Sergio Alvarez Moya

V sobotu 10. června v pozdních večerních hodinách konala pod umělým osvětlením Grand Prix Cannes. Šestou Velkou cenu na okruhu Longines Global Champions Tour vyhrál Sergio Alvarez Moya. Podrobnosti se dočtete v článku níže…
11.06.2017 11:02  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Vítězem GP Cannes se stal španělský jezdec Sergio Alvarez Moya s Arrayanem. Foto: GCT / Stefano Grasso

Cannes zažilo další skvělou povídanou při Grand Prix v rámci GCT. Velkolepý výkon předvedl španělský jezdec Sergio Alvarez Moya s dvanáctiletým valachem Arrayanem. Bylo to jeho první vítězství na okruhu série v kariéře. V celkovém pořadí se po šestém kole dostal do vedení Nizozemec Harrie Smolders.
 
„Je tak těžké vyhrál Grand Prix. V rozeskakování bylo tolik skvělých jezdců, ale pro mě to dopadlo fantasticky“, řekl Moya. „Vím, že můj kůň je velmi rychlý a šikovný, takže pro ostatní bylo složité mě dohonit. Nemusel jsem tolik bojovat, on ze sebe dal to nejlepší. Nemohu být šťastnější“, dodal jezdec.
 
Dlouhodobý lídr žebříčku Lorenzo de Luca (ITA) klesl po tomto kole na druhé místo. Ve vedení je Harrie Smoldres (NED) se 150 body. Třetí je další z nizozemských jezdců Maikel van der Vleuten.
 
Uliano Vezzani postavil opět krásný kurz s těžkými kombinacemi. Bylo třeba rychlosti a obratnosti. Prvním, kdo ze startovního pole překonal nástrahy bez chyb, byl Němec Daniel Deusser následován téměř v zápětí Evelinou Tovek (SWE). Nakonec se našlo deset dvojic, které se o vítězství po čistém základním kole popraly v rozeskakování.
 
Nejrychlejší a znovu bezchybný byl Sergio Alvarez Moya (ESP) s Arraynem, který druhému domácímu Simonovi Delestremu s Hermes Ryanem nadělil sekundu. Třetí dojel německý jezdec Daniel Deusser na SX Hidalgo. 
 
Kolega Anny Kellnerové a Aleše Opatrného z týmu Berlin Lions Gerco Schröder (NED) zůstal s jednou chybou těsně před branami rozeskakování. S časem 81,65 sekund dojel jedenáctý.
 

Výsledky a vše o GCT v Cannes najdete ZDE




Štítky: GCTCannesskoky
reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE