reklama 11A

Nejlepší jezdci světa v Cannes v záři reflektorů

Šestým kolem pokračuje letošní 15. ročník parkurového seriálu Longines Global Champions Tour a Global Champions League. Hostí jej jihofrancouzské Cannes, kde se nejvyšší pětihvězdové soutěže budou jezdit za umělého osvětlení…
05.06.2017 14:47  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Foto: GCT / Stefano Grasso

Oči všech fanoušků parkurového skákání se budou upírat do Cannes, kde se 8. – 10. června odehraje další bitva o body do žebříčku série. Do hry se vrací lídr bodování Ital Lorenzo de Luca, který v posledním kole chyběl. Ve vedení má však nevelký náskok devíti bodů. Nejbližší soupeři nizozemští jezdci Maikel van der Vleuten a Harrie Smolders také nebudou v Cannes chybět.
 
Obhajovat prvenství v Grand Prix bude britský jezdec Scott Brash. Konkurovat mu budou mimo jiné olympijská legenda Ludger Beerbaum (GER) nebo vítěz celého seriálu 2016 švédský reprezentant Rolf-Göran Bengtsson. 
 
Tím však přehlídka parkurových es nekončí. Jmenujme mezi dalšími Christiana Ahlmanna (GER), Roger-Yves Bosta (FRA), Marcuse Ehninga (GER), Bena Mahera (GBR), Simona Delestre (FRA), Gregoryho Watheleta (BEL), Pénélope Leprevost (FRA), Daniela Deussera (GER) či Kevina Stauta (FRA).
 
Kolbiště vyroste nedaleko přístavu na pobřeží Středozemního moře. Kapacita areálu se stále zvětšují, atraktivita mítinku roste, a tak se očekává návštěvnost více než 15 000 diváků.
 
První pětihvězdová soutěž je na programu ve čtvrtek 8. června večer od 20.30. Ta je prvním kolem týmové soutěže Global Champions League. Druhé kolo se pojede v sobotu od 19.00. Grand Prix je pak naplánovaná také na sobotu 10. června od 22.00.
 

Více k seriálu GCT najdete na webu ZDE




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }