reklama 11C

St Tropez Pirates v čele GCL v Cannes

Čtvrteční podvečer 8. června proběhla dramatická bitva na francouzské riviéře v Cannes, kde se utkali jezdci v rámci 1. kola týmové soutěže Global Champions League. Domácímu týmu Cannes Star se nedařilo, do čela se ale vyhoupli St. Tropez Pirates…
09.06.2017 09:56  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Pokud se bavíme o týmu St. Tropez Pirates, v Cannes se v prvním kole jako druhý jezdec představil Jerome Guery. Družstvo mělo po prvním jezdci 8 bodů na kontě, a pokud chtěli jeho členi pomýšlet na přední místa, musel právě Guery zajet co nejlépe. „Jsem opravdu šťastný, byl na mě vyvinutý trochu tlak, ale jsem spokojený s výkonem svého koně,“ popsal jezdec, který dokončil bez trestných bodů. Jeho týmový jezdec a nejlepší kamarád Simon Delestre k tomu dodal: „Je dobré být v čele po prvním kole. Věděli jsme, že Jerome musí jít čistě, abychom měli šanci být vpředu. Každopádně máme v týmu velmi dobrou náladu – jsme opravdoví kamarádi a chceme bojovat proti ostatním.“

Kurz Uliana Vezzaniho byl skutečným testem pro světově úspěšné jezdce a stavitel plně využil veškerý prostor, které mu kolbiště nabídlo. Každopádně největším problémem byl předposlední skok podobající se jachtě, na který se zadívalo mnoho koní. Přestože na parkuru bylo několik problémů a pár dvojic nedokončilo, naopak někteří si poradili s připravenou trasou výborně. S nulou dokončil za vedoucí tým St. Tropey Jerome Guery, dále pak pro Miami Glory´s Scott Brash, za London Knight´s Ben Maher či za Shangai Swan´s Roger-Yves Bost.

Výborná jezdkyně do 25 let Emily Moffitt zajela slušnou jízdu a společně se svým týmovým kolegou Benem Maherem dostala tým London Knight´s na třetí příčku. Další mladou nadějí, které se parkur vydařil, byla Evelina Tovek za Mexico Amigos. S koněm Castello dokončila bezchybně, její kolega Christian Ahlmann však zajel pro něho velmi neobvyklou jízdu s 13 trestnými body. To srazilo tým na osmou příčku.

Několik týmů však bylo dokonce v prvním kole vyloučeno, do cíle se například nedostal Ludger Beerbaum s koněm Chacon. Blízko eliminaci byl i Daniel Deusser a SX Hidalgo v., ale nakonec se mu povedlo dokončit, byť inkasoval celkem 14 trestných bodů a tým Shangai Swan´s je aktuálně desátý.

Naopak dobře se předvedl tým Doha Fursan Qatar. Oba jezdci dokončili s jedním shozením a mají stejný počet trestných bodů jako vedoucí tým St. Tropez Pirates. V sobotu tak budou doufat v další pódiové umístění.

Na stránky pořadatele se dostanete ZDE.

Zdroj: www.globalchampionsleague.com




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE