reklama 11B

Napínavé GCL Cannes pro tým Valkenswaard United

Tým Valkenswaard United se dostal do čela v týmové soutěži Global Champions League v Cannes poté, co se překvapivě výrazně promíchaly výsledky prvního kola. V sobotu 10. června tak na francouzské riviéře slavili Zorzi a Ehning…
11.06.2017 08:50  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Talentované duo Alberto Zorzi a Marcus Ehning předvedli výborné jízdy a v Cannes se dostali nakonec na první příčku týmové soutěže. V sobotním kole totiž oba jezdci dokončili bez trestných bodů. To zároveň dostalo tým Valkenswaard United do čela průběžného pořadí. Se 123 body na kontě odsunuli na druhou příčku Hamburg Diamonds.

„Myslím si, že jsme měli výbornou strategii a velmi silný tým. Opravdu velmi dobré jezdce. Já jsem mohl pošetřit svého koně a startovat jen v sobotu. A vyplatilo se,“ popsal Marcus Ehning. V prvním kole totiž startoval Alberto Zorzi a Janika Sprunger.

Tým Hamburg Diamonds se dvěma jezdci do 25 let na startu dokončil také druhé kolo soutěže bezchybně, zátěž 16 bodů z prvního kola však byla na vítězství příliš veliká. Nakonec tak skončili v Cannes třetí. „Byl zde samozřejmě určitý tlak, protože se nám úplně nevyvedl čtvrteční start. V sobotu jsme dělali, co jsme mohli. Doufáme, že budeme i nadále podávat vyrovnané výkony a udržíme se v čele. Tentokrát jsme se soustředili na to, abychom skončili do desátého místa. S třetí příčkou jsme tak spokojení,“ řekl za Hamburg Diamonds Audrey Coulter.

O napětí v soutěži se postaral také vedoucí tým po prvním kole, tedy St. Tropez Pirates. Přestože nastupovali z pozice lídra, druhé kolo se jim nepodařilo dle představ. Simon Delestre sice dokončil bezchybně, jeho kolega Jerome Gurey však inkasoval 12 trestných bodů, což posunulo tým na konečné páté místo.

I v druhém kole připravil stavitel Uliano Vezzani náročný kurz, kde se střídaly technické pasáže s těmi, kde bylo třeba přidat. Stanovený čas byl totiž velmi těsný. Výzvu představovala také poslední linie. Jednalo se o oxer, poté na pět cvalových skoků dvojskok a po něm kolmý skok coby poslední překážka celého kurzu. Svou roli v této soutěži zároveň hrál především u druhých jezdců i tlak, když jejich kolegové měli již jízdu za sebou a jejich výsledek rozhodoval o celkovém pořadí tohoto kola. To mohl být případ i výše zmíněného Jerome Gueryho.

Kompletní výsledky naleznete ZDE.

Zdroj: www.globalchampionsleague.com




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE