reklama 11A

Titul na okruhu LGCT vybojovali Bengtsson a Casall

Sen švédského jezdce Rolfa-Görana Bengtssona se stal skutečností. Několikrát v historii byl ve vedení celoročního bodování Longines Global Champions Tour, a finále nevyhrál. To se změnilo v sobotu 5. listopadu, když s Casallem vyhrál GP Dauhá.
06.11.2016 07:41  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Rolf-Göran Bengtsson a Casall ASK. Foto: GCT / Stefano Grasso

Nic se nemá vzdávat, a sny se mohou plnit – o tom se přesvědčil Švéd Rolf-Göran Bengtsson, když zvítězil v sobotu 5. listopadu při finále LGCT v Grand Prix Dauhá a zajistil si tak letošní titul. Bengtsson před finále vedl žebříček série, ale v takové pozici byl v historii už několikrát, a titul mu vždy unikl.
 
Letos s pomocí fenomenálního hřebce Casalla ASK, s nímž Bengtssona pojí jedenáctiletá spolupráce, a s nímž tvoří jednu z nejsilnějších parkurových dvojic světa, to dokázal. Bengtsson s Casallem mají za sebou úspěšnou sezónu, kdy v rámci LGCT vyhráli dvě kola, v Paříži a Valkenswaardu.
 
Na paty v žebříčku šlapala Bengtssonovi vítězka úvodního mítinku Edwina Tops-Alexander (AUS), která díky mizivému odstupu od vedoucího jezdce držela šanci na hattrick šampionátu, což by se případně podařilo prvnímu jezdci v historii. 
 
Nakonec jí šance na titul utekly už výkonem v prvním kole Grand Prix, když se kvůli dvěma chybám neprobojovala do kola druhého. 
V Grand Prix Dauhá postoupilo do druhého kola podle celoročního modelu osmnáct nejlepších dvojic. Sedm se nakonec o umístění rozeskakovalo. Bengtsson s Casallem předvedli tři neuvěřitelné jízdy, rozeskakování zvládli čistě v čase 36,44 sekund. 
 
Druhý dojel Daniel Deusser na First Class van Eeckelghem, který měl rovněž nulu v rozeskakování a čas 36,84. Na třetí příčku dosáhla Meredith Michaels-Beerbaum s Fibonaccim, v GP také třikrát bezchybná.  
 
Po připočítání bodů z Grand Prix Dauhá upevnil Rolf-Göran Bengtsson svou pozici na prvním místě žebříčku LGCT a celou sérii 2016 vyhrál. Druhá je Edwina Tops-Alexander před lídrem světového žebříčku FEI Christianem Ahlmannem.
 
„Myslím, že Rolf si skutečně letos zasloužil být šampionem LGCT, Casall a on byli na stupních vítězů a dekorování tolikrát, přijeli jako favorité a jejich vítězství je úžasné. Byli tak blízko titulu v minulých letech, že si to opravdu zasloužili“, uvedl k vítězi ředitel okruhu Jan Tops.
 
 
 



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE