reklama 11A

Římskou arénu čeká při LGCT souboj na ostří nože

Méně než dva týdny zbývají do okamžiku, kdy se opět rozjede po delší přestávce série Longines Global Champions Tour. Předposlední letošní kolo hostí ve dnech 21. – 24. září Řím. Dá se očekávat, že bitva o pozice na žebříčku se pořádně přiostří…
13.09.2017 14:07  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Další kolo GCT hostí krásný areál v Římě. Foto: GCT / Stefano Grasso
 
Jedním z jezdců, kteří mají šanci v Římě vybojovat posun na žebříčku GCT je domácí jednička Lorenzo de Luca. Ten je momentálně pátý, ale v sezoně se mu výjimečně daří. Zajistil si už dvě vítězství ve Velkých cenách, a to v Šanghaji a také při nedávném CSI5* ve Valkenswaardu. Na domácí půdě bude vedle GCT závodit také v týmovém klání Global Champions League, kde reprezentuje družstvo Rome Gladiators.
 
„Nemohu se dočkat dalšího kola v Římě. Je to vždy něco naprosto speciálního závodit před domácím publikem, jde o jakousi energii. Mít takové závody jako je GCT v takovém městě jako je Řím, je opravdu unikátní. A s volným vstupem pro diváky je mítink výbornou příležitostí, jak přinést tomuto sportu fanoušky“, uvedl De Luca.
 
V krásném prostředí stadionu Stadio dei Marmi se představí i další hvězdy světového parkurového sportu, jako je Harrie Smolders (NED), jež je momentálně lídrem bodování.  Druhý jezdec v pořadí seriálu Němec Christian Ahlmann na něj ztrácí jen 11 bodů, třetí je Alberto Zorzi (ITA) se ztrátou pouhých 2 bodů. Dá se tedy očekávat bitva na ostří nože, o tom, kdo se před posledním kolem, jež hostí v listopadu v Dauhá bude držet na vrcholu žebříčku.
 
 
Zdroj: tisková zpráva GCT



Štítky: CSIŘímGCTskoky
reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE