reklama 11C

Zorzi zářil v Monaku s vítězstvím v Grand Prix GCT

Italský jezdec Alberto Zorzi získal při sobotním podvečeru 24. června vítězství v monacké Grand Prix při Global Champions Tour. S koněm Cornetto K porazil druhého Christiana Ahlmanna, který se však tímto umístěním dostal do čela průběžného bodování…
25.06.2017 10:12  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

„Jsem moc spokojený s výsledkem, můj kůň je skvělý skokan,“ popsal po výkonu Alberto Zorzi. Zároveň dodal, že doufal ve vítězství poté, co ubral jeden cvalový skok mezi první a druhou překážkou. Alberto Zorzi se zároveň tímto vítězstvím dostal na třetí pozici v průběžném bodování. V něm se na první příčce usadil po monackém kole Christian Ahlmann, který obdržel v Monaku body za druhé místo.

Pro jezdce byla připravena další náročná trasa parkuru od italského stavitele Luce Musetta. V malém kolbišti čekalo na jezdce několik zrádných linií, nejvíce chyb bylo možné vidět na skoku číslo jedenáct. Za zmínku stojí také fakt, že hned třináct dvojic dokončilo s jednou chybou na kontě. Byli tak velmi blízko rozeskakování, kam se však nakonec probojovala jen čtveřice jezdců.  Jednu chybu si připsala i aktuální světová jednička Kent Farrington s koněm Creedance, dále pak Daniel Deusser či Max Kühner. Mladý jezdec do 25 let Jos Verloy s koněm Caracas se pro jeden trestný bod umístil jako pátý, bez boje v rozeskakování.

Jako první si bezchybně se základním kolem poradil Němec Christian Ahlmann, a to se svým devítiletou klisnou Dolocia. Vzápětí se do rozeskakování dostal i Scott Brash a Kevin Staut, aaž v závěru soutěže toto elitní trio doplnil ještě Alberto Zorzi. V napínavém rozeskakování tak zahajoval Christian Ahlmann, který dokončil bezchybně a dostal tak pod tlak své soupeře.

Scott Brash s koněm Hello Forever ukázal od začátku velké zrychlení a zdálo se, že útočí na vítězství. Nebyl to však jejich den, a po dvou chybách se nakonec museli spokojit se čtvrtou příčkou. Jedno shození si připsal i Kevin Staut a tak vše bylo a Italovi Zorzim. Ten zahájil svou jízdu a hned v úvodu ubral cvalový skok. Dařilo se mu zkrátit i další nájezdy a bezchybnou a nejrychlejší jízdou si zajistil prvenství. „Jsem velmi nadšený z vítězství v mé první Grand Prix při Global Champions Tour. Před soutěží bych tomu nevěřil, ale mám skvělého koně a výborného skokana. A podařilo se,“ popsal Alberto Zorzi.

„Musím přiznat, že máme letos úspěšnou sezonu a s výsledkem jsem nad míru spokojený. Mám zde k dispozici velmi mladého koně (9 let). Měl jsem ji poprvé při GCT v Madridu a už tam jsem cítil, že je skutečně velmi dobrá. Ale ani omylem bych nečekal, že je připravena bojovat o vítězství, nebo být mezi trojicí nejlepších. Opravdu jsem dnešní druhé místo nečekal a jsem moc spokojený,“ popsal Christian Ahlmann.  

Kompletní výsledky naleznete ZDE.

Zdroj: www.globalchampionstour.com




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE