reklama 11C

Harrie Smolders dvojnásobným vítězem v Chantilly

Holandský jezdec Harrie Smolders neoslavoval v Chantilly pouze vítězství v týmové soutěži při GCL. V sobotu 15. července se totiž radoval i z výhry v samotné Grand Prix při GCT. Jeho sobota by se tak dala nazvat příznačně „diamantovým dnem“…
15.07.2017 23:13  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Jezdec startující v Global Champions League za Hamburg Diamond totiž slavil úspěch i mezi jednotlivci. V náročné Grand Prix dokázal předvést nejlepší formu a koně Emerald N.O.P. dovedl k vítězství. Do rozeskakování se přitom dostaly pouze čtyři dvojice, z nichž pouze Carlos Lopez a Cuplandra si připsali jednu chybu na své konto. Elitní trojice dokončila i rozeskakování bez trestných bodů a o pořadí rozhodoval čas.

Nizozemec Harrie Smolders korunoval svůj úspěšný den svým výkonem s koněm Esmeradl N.O.P., když v rozeskakování porazil nejen skvělou britskou dvojici Scotta Brashe s koněm Hello Forever, ale také Francouze Phillippa  Roziera. Harrie Smolders se touto skvělou výhrou navíc dostal zcela suverénně do čela žebříčku Global Champions Tour a na svého nejbližšího soutěže Alberta Zorziho z Itálie má aktuálně náskok neuvěřitelných 57 bodů. Elitní trio pak uzavírá Maikel van der Vleuten.

„Jsem opravdu nadšený z výkonů, které zde můj kůň Emerald předvedl. Jeho páteční bezchybná jízda a dokonce tři bezchybné starty v sobotu jsou neuvěřitelné. Vyhrál pro mě Global Champions League i Global Champions Tour – je to skvělé. Když jsem dokončil rozeskakování, nemyslel jsem si, že jsem byl dostatečně rychlý, abych zvítězil. Opak se však ukázal pravdou a jsem opravdu velmi šťastný“ popsal vítěz Harrie Smolders.

Tento Holanďan dokončil dokonce o více jak vteřinu rychleji než nakonec druhý Scott Brash a Hello Forever. „Můj kůň byl dnes opravdu výborný. Já jsem byl jednoduše pouze pomalý v rozeskakování! Musím přiznat, že Harrie Smolders zajel opravdu skvělou jízdu. Já jsem udělal vše, co jsem mohl, a se svým koněm jsem opravdu spokojený. Skákal tento víkend moc dobře a jsme na dobré cestě k dalším úspěchům. Příště se pokusíme porazit třeba i Harrieho,“ popsal Scott Brash.

Kompletní výsledky naleznete ZDE

Zdroj: Global Champions Tour




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }