reklama 11D

Lorenzo De Luca vítězem GP při GCT Valkenswaard

Druhý závodní den Global Champions Tour ve Valkenswaardu zakončila soutěž Grand Prix s výškou překážek 160 cm. V pětadvacítce kvalifikovaných koní zazářil Ital Lorenzo De Luca, který zvítězil v sobotu 12. srpna v sedle Ensor de Litrange LXII…
13.08.2017 20:29  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Foto: GCT / Stefano Grasso

Celkem pětadvacet koní se za bouřlivého počasí představilo v Grand Prix při třinácté zastávce Global Champions Tour ve Valkenswaardu, kde bylo před dvěma týdny původně travnaté kolbiště areálu předěláno na pískové.

Náročným parkurem připraveným stavitelem Ulianem Vezani dokázala s nulovým zatížením projet osmička koní.

V nejrychlejším čase 38,10 vteřin dokázal překonat rozeskakování Gregory Wathelet spolu s Eldorade van het Vijverhof. Belgické dvojici ale ve vítězství zabránila smolná chyba.

Italskému jezdci Lorenzovi de Luca se podařilo zopakovat bezchybný výsledek i v rozeskakování a nastavil tak vítězný čas na 39,20 sekund. K němu se nejblíže přiblížil časem 39,93 vteřiny německý reprezentant Christian Ahlman v sedle Codexe One, což znamenalo druhé místo. Domácímu publiku udělal radost svým výsledkem Maikel van der Vleuten (NED), který spolu s VDL Groep Verdi TN obsadil bronzovou příčku.

Po třinácti kolech vedoucí jezdec žebříčku GCT s 268 body Harrie Smolders (NED) počítal v rozeskakování čtyři trestné body, které ho v sedle Emeralda N.O.P. odsunuly na šestou příčku.

Změnu zaznamenala průběžná stříbrná a bronzová příčka žebříčku GCT. Druhé místo obsadil s 257 body Christian Ahlmann. Se ztrátou dvou bodů na Christiana Ahlmanna se na třetí místo propadl Lorenzo de Luca (ITA).

Zdroj: tisková zpráva GCT




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE