reklama 11C

Goldstein si dojela pro první vítězství v GCT GP

Izraelka Danielle Goldstein si na konto připsala své první vítězství v Grand Prix jedoucí se při Global Champions Tour, a to v sobotu 8. července v Cascais v portugalském Estoril. Se svojí skvělou klisnou Lizziemary totiž ovládla rozeskakování…
09.07.2017 22:08  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

První vítězství této jezdkyně se zrodilo po výborné jízdě v rozeskakování, kde se jí podařilo ubrat nejprve cvalový skok před dvojskokem a poté se skvěle otočila na další překážku. Navíc zrychlení před širokým oxerem pomohlo dvojici k dobrému cvalu do závěrečného skoku.

O více jak vteřinu pomalejší jízdu předvedl holandský šampion Maikel van der Vleuten a s koněm VDL Groep Arera si dojel pro druhou příčku. Ten večer přál mladým talentům, neboť třetí dokončil Martin Fuchs ze Švýcarska s koněm Clooney a elitní čtveřici doplnil další mladý talent, Bertram Allen s Molly Malone. Švýcar Martin Fuchs se navíc ukázal ve skvělé formě i předešlý den, když zvítězil v hlavní soutěži při CSI5*. Na tento dobrý parkur tak dokázal navázat i v sobotu.

Frank Rothenberger plně využil výborné travnaté arény a připravil jezdcům náročnou a dlouhou trasu se stanoveným časem 81 vteřin. Obtížný trojskok zaskočil několik výborných jezdců a připravil je o start v rozeskakování, což se týkalo například Rogera-Yves Bosta. Do rozeskakování nepronikla ani domácí hvězda Luciana Diniz, která dokončila s 8 trestnými body na kontě.

Do rozeskakování se nakonec probojovalo pět dvojic. Jako první zopakoval bezchybnou jízdu ze základního kola Maikel van der Vleuten s koněm VDL Grope Arera C. Jejich čas 47,03 vteřiny nicméně nepředstavoval pro Danielle Goldstein s koněm Lizziemary žádný problém. Izraelská dvojice totiž dokázala stlačit čas na neuvěřitelných 45,56 vteřin, na což již nikdo další nedokázal odpovědět.  Martin Fuchs byl sice s Clooney rychlejší a sahal téměř po další výhře v Grand Prix, jedno shození je však nakonec zařadilo na třetí místo.

„Už jsme několikrát byly velmi blízko výhře, ale povedlo se to až nyní. Přijdu si jako ve snu. On to je totiž sen. Každý by přeci chtěl vyhrát Grand Prix při Global Champions Tour,“ zmínila vítězka.

V průběžném bodován si první místo pojistil Harrie Smolders, který má nyní na kontě 207 bodů. Na druhé místo se dostal další Holanďan, a to Maikel van der Vleuten. Ten má zatím 185 bodů.

Kompletní výsledky naleznete ZDE.

Zdroj: www.globalchampionstour.com




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE