reklama 11C

Pohár národů ve všestrannosti 2016 vyhráli Němci

Ve dnech 6. – 9. října se v nizozemském Boekelu odehrálo poslední kolo série Poháru národů ve všestrannosti. Dílčí soutěž CICO3* při něm vyhráli Britové, celkové bodování celoroční týmové soutěže ovládli jezdci Německa.
10.10.2016 10:56  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Členem britského týmu, který vyhrál CICO Boekelo, byl i Oliver Townend. Celkové hodnocení Poháru národů 2016 však ovládli Němci. Foto: FEI / Eventing Photo

Potřetí za posledních pět let vyhráli jezdci Německa Pohár národů ve všestrannosti. Druzí byli Britové, kteří vyhráli poslední deváté kolo letošní série. Němcům k zisku prvenství stačilo, že v Boekelu dojeli jako družstvo na čtvrté příčce.
 
Pomyslné medailové pozice získali vítězní Britové, druhý byl tým Nového Zélandu a třetí domácí Nizozemí. 
 
V hodnocení jednotlivců nenašla přemožitele Stephanie Böhe s koněm Haytom, druhý dojel Andras Dibowski (GER) na FRH Butts Avedon a třetí příčku bral Brit Oliver Townend s Cooley SRS.
 
„Pohár národů ve všestrannosti přinesl opět brilantní a vzrušující sport. Je skvělé, že tolik zemí se do této série zapojilo. Soutěže jsou skvělou přípravou na šampionáty“, uvedla po posledním kole ředitelka sekce všestrannosti na FEI Catrin Norinder. „Je to slavit, a těšíme se na sezónu 2017“, dodala. 
 
Výsledky týmu z CICO Boekelo:
 
1. Velká Británie
2. Nový Zéland
3. Nizozemí
4. Německo
5. Francie
6. Itálie
7. USA
8. Austrálie
9. Irsko
10. Belgie
11. Norsko
12. Švédsko
 

Celkové výsledky Poháru národů 2016:

1. Německo
2. Velká Británie
3. Francie
4. Nizozemí
5. Austrálie
 



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE