reklama 11D

Divize 2 pokračuje Pohárem národů při CSIO Drammen

Ve čtvrtek 11. května začne v norském Drammenu CSIO3*, v rámci kterého se odehraje také druhý Pohár národů započítávaný do bodování druhé evropské divize. Na soupiskách je celkem třináct zemí, které mají jezdce do týmové soutěže.
10.05.2017 09:31  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Gregory Wathelet nastupuje v sezoně 2017 pravidelně jako člen týmu Belgie do Poháru národů. Foto: archiv Jezdci.cz

Série Poháru národů druhé evropské divize, kam patří také Česká republika, odstartovala během prvního květnového víkendu v Linci. Český tým tam v soutěži družstev obsadil 4. příčku, a v průběžném bodování je třetí za Belgií a Velkou Británií. 
 
Druhé kolo se odehraje v Drammenu, samotná pohárová soutěž je na programu v pátek 12. května. Český tým se do Norska nechystá, ale na soupiskách je celkem třináct dalších zemí, které mají tři a více jezdců, a jsou tedy schopni sestavit pro páteční klání družstvo.
 
Do žebříčku Divize 2 se pokusí v Drammenu posbírat co nejvíce bodů Belgie, Dánsko, Finsko, Lucembursko, Norsko, Polsko, Turecko a Velká Británie. Navíc se k nim připojí Francouzi, Irové, Italové, Nizozemci a Švédi, kteří jsou zařazení do jedničky. 
 
Druhým vrcholem CSIO v Drammenu je vedle poháru také Velká cena s překážkami do 155 cm, která je na programu v neděli 14. května. 
 
Země, které v této skupině nemohou bodovat, jako je Švédsko, Francie či Itálie, vysílají do Norska své „béčkové“ týmy. Ale v řadách Belgičanů, kteří evidentně mají snahu zajistit si co nejdříve návrat do elitní Divize 1, odkud klesli po sezoně 2016, jsou Niel Bruynseels, Gregory Wathelet, Olivier Philippaerts a Pieter Devos. 
 

Výsledky z CSIO Drammen můžete sledovat ZDE




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE