reklama 11C

V centru Říma se pojede Pohár národů elitní divize

Řím je jedním z tradičních dějišť závodů CSIO s Pohárem národů elitní evropské Divize 1. V samém srdci města na Piazza di Siena od 25. do 28. května odehraje letošní třetí závod této série. V soutěži družstev se představí devět celků…
23.05.2017 08:35  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Jeroen Dubbeldam se objeví na CSIO5* v Římě. Foto: archiv FEI

Jako bodovaný závod si v letošní sezoně vybrali CSIO5* Řím, respektive Pohár národů, který se pojede v pátek 26. května, Francouzi, Irové, Italové, Nizozemci, Španělé a Švýcaři. Tým pošle do soutěže ještě Švýcarsko a Kanada. Obě tyto země v Římě nebodují, kanadští jezdci proto, že patří do jiné divize, Švýcaři jsou sice součástí „jedničky“, ale Řím si jako bodovaný závod nezvolili.
 
Francie, která je momentálně ve vedené bodování Divize 1 bude mít ve svých řadách mimo jiné Pénélope Leprevost a Kevina Stauta. Silnou sestavu bude mít Nizozemí včetně olympijského vítěze a mistra Evropy i světa Jeroena Dubbeldama, závodit bude i kolega českých jezdců z GCL Gerco Schröder nebo Jur Vrieling. 
 
Za Švédsko nastoupí Henrik von Eckermann a Malin Baryard-Johnsson. Švýcarsko budou reprezentovat vedle dalších i další zlatý olympionik Steve Guerdat. Do třetí mají v řadách vítěze OH také Kanaďané, protože dorazí Eric Lamaze.
 
Pochopitelně nejpočetnější zastoupení má pořádající Itálie. V Římě budou mezi jinými startovat Lorenzo de Luca, Emanuele Gaudiano či Alberto Zorzi.
 
 

Výsledky budete moci sledovat v tomto odkazu




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE