Poutavá GCL v Londýně: Prague Lions jsou nakonec čtvrtí, vyhrály Swans

ikonka

Velmi poutavý průběh mělo sobotní druhé kolo Global Champions League v Londýně. Vítězství si sice udržel tým Shanhai Swans, ale jinak se pořadí pořádně zamíchalo. Úspěšní byli Prague Lions, kteří se z jedenácté příčky probojovali až na čtvrté místo.
14.08.2021 21:52  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB


 
V týmu Prague Lions došlo pro sobotní část soutěže Global Champions League v Londýně ke změnám. Zatímco v pátek startoval Niels Bruynseels na klisně Ilusionata van´t Meulenhof a Jur Vrieling s valachem Fiumicino van de Kalevallei, v sobotu Bruynseels sedlal klisnu Gancia de Muze a Vrielinga nahradil Sergio Alvarez Moya s valachem Alamem. První jmenovaný si připsal i tentokrát čtyři trestné body za jednu chybu, ale Moya dokončil s nulou na bodovém kontě. Celkových 12 trestných bodů stačilo na skvělé čtvrté místo.
 
Stejnou penalizaci, ale horší součet časů, měli Paris Panthers. Ti přitom byli jedním ze čtyř celků, které postupovaly bez penalizace. Nakonec se tedy museli spokojit s pátým místem. O dost hůř dopadli zástupci Doha Falcons, jelikož ti původně čisté konto zatížili dvaceti body a propadli se až na dvanáctý řádek výsledkové listiny za Monaco Aces, Cascais Charms, New York Empire, Berlin Eagles, Madrid in Motion a Scandinavian Vikings.
 
Na medailové pozice jistě zpočátku sobotní soutěže GCL nepomýšleli jezdci St. Tropez Pirates, jelikož měli po pátečním startu osm trestných bodů. Jenže tentokrát již ani jednou nechybovali a poskočili na bronzový stupínek. Bez bodové zátěže se neobešli ani ti nejlepší. Jedna chyba v kombinaci se součtem časů 161,48 sekundy znamenala stříbrné medaile pro London Knights, které reprezentovali Emily Moffitt a Nicola Phippaerts. 
 
Prvenství si udrželi reprezentanti Shanghai Swans – Max Kühner a Christian Ahlmann. Oba měli na tomto úspěchu velký podíl, přestože každý dokončil v sobotu s jiným výsledkem. Max Kühner s valachem Up Too Jacco Blue nechyboval, ale měl čas pomalejší o pět sekund, než Christian Ahlmann na hřebci Solid Gold Z. Ten sice zaznamenal čtyři trestné body, ale díky jeho rychlosti penalizace neměla na konečné pořadí vliv. Shanghai Swans vyhrály o časový rozdíl čtyř sekund a šesti setin. 
 
Po devíti kolech GCL jsou Prague Lions se 142 body šestí. O tři body více mají London Knights a 158 bodů řadí na čtvrté místo Monaco Aces. Třetí jsou nadále Paris Panthers se ziskem 164 bodů, se 180 body se Shanghai Swans dotahují na Valkenswaard United, na jejichž kontě je nyní 195 bodů.
 
Foto: Global Champions League
Zdroj: tiskový servis Global Champions League