reklama 11C

Pojede Trunda do Paříže, nebo ne? O postupové místo se dělí s Dánkou

ikonka

Miroslav Trunda doufal, že na konci roku bude již vědět, zda pro Českou republiku získal kvalifikační kvótu na olympijské hry do Paříže v jezdecké všestrannosti. Aktuálně je sice na posledním postupovém místě, ale dělí se o něj s dánskou jezdkyní.
29.12.2023 19:47  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
 
Stejně jako mnozí další sportovci, kteří by rádi v roce 2024 jeli na olympiádu do Paříže, i Miroslav Trunda ke konci roku pečlivě studoval žebříčky, z nichž lze vyčíst, které země získají kvalifikační kvóty. V případě českého reprezentanta v jezdecké všestrannosti to však dopadlo tím nejtěsnějším způsobem a ani on sám v tuto chvíli netuší, jak to vlastně celé dopadne.
 
Jak jsme již informovali v první polovině listopadu, Češi kvalifikační kvótu prostřednictvím divize C nezískali. Zůstala tak poslední možnost, dostat se do Paříže přes celosvětový žebříček. „Jsme nyní v žebříčku na čtvrtém postupovém místě a postupuje jich pět. Za měsíc však ještě proběhnou velké závody v Chile, takže musíme počkat, zda někdo z jednotlivců reprezentujících Mexiko, Ekvádor nebo Chile posbírá nějaké body, díky nimž by se posunul před nás,“ konstatoval tehdy Trunda.
 

Čtěte také: Paralympijský hattrick: Vištalová by po Riu a Tokiu měla jet do Paříže

 
Chilský jezdec Jaime Martinez Bittner skutečně na domácích závodech výrazně zabodoval a Miroslava Trundu předstihl. „Jsem tak nyní na tom posledním postupovém místě, ale jsem na něm ještě s dánskou jezdkyní Miou Hastrup, která má stejně jako já čtyřicet jedna bodů. Když jsem se díval, jak to je v případě rovnosti bodů, tak bude vybrán ten, kdo dosáhl na lepší umístění v kvalifikačních soutěžích. Jenže já byl jednou třetí ve čtyřech hvězdách a Mia také. Pak jsem byl dvanáctý a ona také dvanáctá. Takže nedokážu říct, jak toto dopadne a jak to na Mezinárodní jezdecké federaci rozhodnou. Nicméně by měli dát vědět naší národní federaci v první polovině února, zda kvótu obdržíme, nebo ne,“ prozradil Miroslav Trunda při natáčení Silvestrovské talkshow na EquiRadiu. 
 
I kdyby to nakonec nedopadlo pro Česko a Miroslava Trundu dobře, stále ještě zůstane menší šance v pozdější přidělení kvóty. „I ti, kteří totiž mají kvótu přidělenou, tak musí zajet v roce 2024 takzvaný potvrzovací výsledek v MER, což si mohou splnit na čtyřech krátkých, čtyřech dlouhých nebo na pěti hvězdách,“ uvedl již dříve pro redakci Jezdci.cz Miroslav Trunda. Když by se to některým z potenciálních účastníků her v Paříži nepodařilo, přijde řada na eventuální náhradníky.
 
Foto: Tomáš Holcbecher



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE