reklama 11B

On-line: Celostátní konference České jezdecké federace 2023 v Praze

ikonka

V úterý 27. června od 10:00 hodin proběhla celostátní konference České jezdecké federace. Její průběh bylo možné sledovat živě prostřednictvím živého přenosu. Na zpravodajském webu Jezdci.cz jsme připravili také on-line reportáž.
27.06.2023 10:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
ON-LINE
AKTUALIZOVÁNO
| FANCLUB
reklama 12D

 
On-line reportáž z průběhu celostátní konference České jezdecké federace připravuje redakce Jezdci.cz. Sledovat ji můžete přímo na této stránce níže. České jezdecká federace zajistila také živý přenos, který technicky prostřednictvím platformy YouTube na profilu Davida Řehoře. Pustit si jej můžete přímo prostřednictvím embedovaného přehrávače.
 

ON-LINE REPORTÁŽ JEZDCI.CZ:

⏰ 19:45 - Po téměř deseti hodinách ukončujeme tuto on-line reportáž na Jezdci.cz. Děkujeme za pozornost!
⏰ 19:30 - Přednesl pozměňovací návrh: Konference konstatuje nutnost úpravy stanov a žádá členy VV ČJF a Radu ČJF, aby se přípravou úprav zabývali. 
⏰ 19:27 - Radek Rouč upozorňuje, že usnesení musí být dle stanov. Přislíbil, že do konce roku připraví VV ČJF úpravu stanov a proběhne samostatná konference, která bude týkat pouze úpravy stanov. 
⏰ 19:25 - Na závěr se řeší možnost zařazení do usnesení, aby se Výkonný výbor zabýval otázkou přípravy změny stanov ČJF.
⏰ 19:20 - Vznikla diskuze na tím, zda může Konference ČJF uložit zabývat se Výkonnému výboru tématy, která vyplynula z diskuze. V usnesení tento bod bude pouze jako nezávazné doporučení.
⏰ 19:15 - Návrhová komise přednesla návrh usnesení.
⏰ 19:12 - Lada Petriková konstatovala, že již nejsou žádní přihlášení diskutující. Přechází se k dalšímu bodu, a tím je usnesení.
⏰ 19:09 - V rámci diskuze k dalším otázkám vystoupila Alice Hovjacká. Otevřela téma, že koně statující s profesionálními jezdci, mají výsledky zapsané za subjekt jezdce, nikoliv subjekt, pod kterým je registrovaný kůň. Sylvie Boušková reagovala, že má být podán podnět na změnu pravidel, a to nejpozději do konce srpna.
⏰ 19:05 - V rámci diskuze k dalším otázkám vystoupil na téma zapisování výsledků závodů do JIS Bohumil Novohradský. Slovo si následně vzala Kateřina Hanušová, poté reagoval Petr Kuklík.
⏰ 19:00 - Daniela Diringerová pokračuje v tématu kvalifikací pro mistrovství ČR. Sylvie Boušková uvedla, že si jezdci mají nechat potvrdit výsledkovou listinu od hlavního rozhodčího a dodat ji. Řeší se téma zapisování zahraničních výsledků z národních závodů. Ty se prý vždy zapisovaly ručně. Téma upřesňuje Jana Králová. V STP je uvedeno, že je důležité předložit oficiální výslekovou listinu. 
⏰ 18:53 - Radek Rouč reaguje na téma závodů s ukázkami. Nesmí na akcích ČJF startovat děti mladších 8 let. Na některých závodech skákala dívka stará 6 let. Pokud by se něco stalo, tak zodpovědnost prý jde za ČJF. Je potřeba na takové věci dávat pozor. 
⏰ 18:50 - Marcela Šímová se vrací k hobby soutěžím. Ukázky nemají být očíslované a nejsou tudíž akcí ČJF. Jedná se pouze o seznámení osob. Sylvie Boušková připomíná, že pokud ukázka není součátí rozpisu, tak účastníci nemusí být členy ČJF. Znamená to tedy, že pořadatel musí vytvořit zvláštní pozvánku na jezdeckou ukázku a nesmí ji uvést do rozpisu. Přihlásil se následně o slovo Jan Matuška. Vrací se k dotazu Jakuba Ludvíka. Na první pohled jsou prý vidět chyby ve výsledcích. Zpracovatel, když udělá chybu, tak výsledky neprojdou do JIS. Výsledky, které nebudou zapsané v JIS, tak nemohou být akceptované jako kvalifikace. Je potřeba tlačit na pořadatele.
⏰ 18:46 - V rámci diskuze k dalším otázkám vystoupil Jakub Ludvík. - Téma kvalifikací a zapisování výsledků do kariér. Reagoval Petr Kuklík, který potvrdil, že výsledky vykazují velkou chybovost. 
⏰ 18:45 - V rámci diskuze k dalším otázkám vystoupila Jana Holíková. - Hobby soutěže vs. nutnost členství v ČJF u takzvaných ukázek. Sylvie Boušková podotkla, že nejde o žádnou změnu.
⏰ 18:41 - Dalším bodem programu je diskuze k dalším otázkám.
⏰ 18:40 - Odevzdáno bylo 65 hlasů, jeden hlas byl neplatný a jeden se zdržel hlasování. Zvolena byla do KRK Olga Plachá, která získala 35 hlasů. Kateřina Pospíšilová získala 28 hlasů.
⏰ 18:30 - Lada Petriková zahájila druhé kolo volby do Kontrolní a revizní komise.
⏰ 18:14 - Mezi neúspěšnými kandidáty do KRK jsou: Karel Siedeglanz (22 hlasů), Antonín Kutálek (23 hlasů) a Bohuslav Novohradský (24 hlasů).
⏰ 18:10 - Hlasovalo 65 kandidátů. Zvolena byla v prvním kole s 39 hlasy Lucie Knotová a s 33 hlasy Irena Hůlková. Do druhého kola postupují dva kandidáti s nejvyšším počtem hlasů, kteří nebyli zvoleni, jimž jsou Olga Plachá (28 hlasů) a Kateřina Pospíšilová (26 hlasů). 
⏰ 17:55 - Byla zahájena volba členů Kontrolní a revizní komise ČJF.
⏰ 17:50 - Pokračuje prezentace kandidátů do KRK. Slovo si vzal Antonín Kutálek, následoval po něm Bohuslav Novohradský. Dále se představila Kateřina Pospíšilová. Olga Plachá není přítomna.
⏰ 17:45 - Do Kontrolní a revizní komise byli navrženi následující kandidáti: Lucie Knotová, Irena Hůlková, Karel Siedeglanz, Antonín Kutálek, Bohuslav Novohradský, Kateřina Pospíšilová a Olga Plachá. Za Lucii Knotovou čte kandidátský dopis Marek Holub. Dále se představila Irena Hůlková, kandidaturu Karla Siedeglanze prezentuje Cyril Neumann, jelikož Karel Siedeglanz již musel jednání konference opustit.
⏰ 17:42 - Skončila volba členů Disciplinární komise ČJF. Ze 65 hlasujících jsou 4 neplatné. Karin Luftmanová získala 61 hlasů a další dva kandidáti Ondřej Novák a Eva Svobodová dostali 60 hlasů. Disciplinární komise tak bude pokračovat ve stejném složení jako doposud. Následovat bude volba do Kontrolní a revizní komise.
⏰ 17:33 - Lada Petriková informovala, že nepřítomné členky DiK podepsaly souhlas s kandidaturou. Vzápětí začalo hlasování a nebylo tak již umožněno navrhnout další kandidáty.
⏰ 17:32 - Kandidáty do Disciplinární komise jsou Ondřej Novák, Eva Svobodová a Karin Luftmanová, tedy stávající členové komise. Slovo si vzal Ondřej Novák.
⏰ 17:30 - Marek Holub před volbou členů Disciplinární komise informuje, že je ze strany WADA doporčueno, aby v DiK působily osoby s právnickým vzděláním. Lada Petriková upřesnila způsob volby.
⏰ 17:25 - Živý přenos již opět pokračuje, takže pokračujeme také v on-line reportáži.
⏰ 17:15 - V on-line reportáži bychom rádi pokračovali vzdáleně, ale bohužel nefunguje živý přenos a z technických důvodů jsme na místě mohli být pouze do 17:00 hodin. Pokud nebude již živý přenos ČJF zprovozněn, tak další informace přineseme formou zpravodajských příspěvků. Děkujeme za pochopení!
⏰ 16:45 - Lada Petriková vyhlásila přestávku 15minut.
⏰ 16:42 - V rámci diskuze k předloženým zprávám o činnosti ČJF vystoupila Michaela Kodadová.
⏰ 16:40 - V rámci diskuze k předloženým zprávám o činnosti ČJF vystoupil Václav Drbal.
⏰ 16:37 - V rámci diskuze k předloženým zprávám o činnosti ČJF vystoupila Eva Pařenicová.
⏰ 16:35 - V rámci diskuze k předloženým zprávám o činnosti ČJF vystoupila Zuzana Janatová.
⏰ 16:30 - V rámci diskuze k předloženým zprávám o činnosti ČJF vystoupil opět Bohuslav Novohradský.
⏰ 16:20 - V rámci diskuze k předloženým zprávám o činnosti ČJF vystoupil Antonín Kutálek.
⏰ 16:15 - V rámci diskuze k předloženým zprávám o činnosti ČJF vystoupila Kateřina Hanušová.
⏰ 16:05 - V rámci diskuze k předloženým zprávám o činnosti ČJF vystoupil Rudolf Doležal.
⏰ 15:55 - V rámci diskuze k předloženým zprávám o činnosti ČJF vystoupila Jana Holíková.
⏰ 15:45 - V rámci diskuze k předloženým zprávám o činnosti ČJF vystoupila Pavlína Bůžková.
⏰ 15:42 - V rámci diskuze k předloženým zprávám o činnosti ČJF vystoupila Irena Hůlková.
⏰ 15:30 - V rámci diskuze k předloženým zprávám o činnosti ČJF vystoupil Josef Malinovský.
⏰ 15:23 - V rámci diskuze k předloženým zprávám o činnosti ČJF vystoupil Alek Pejos.
⏰ 15:15 - V rámci diskuze k předloženým zprávám o činnosti ČJF vystoupil Miloslav Halík.
⏰ 15:00 - V rámci diskuze k předloženým zprávám o činnosti ČJF vystoupili Jakub Ludvík a Martin Blažek.
⏰ 14:52 - V rámci diskuze k předloženým zprávám o činnosti ČJF vystoupila Alice Hovjacká.
⏰ 14:48 - V rámci diskuze k předloženým zprávám o činnosti ČJF vystoupil Bohuslav Novohradský.
⏰ 14:42 - Následuje diskuze k předloženým zprávám o činnosti ČJF.
⏰ 14:35 - Antonín Terber přednáší zprávu předsedy Kontrolní a revizní komise o její činnosti od poslední konference.
⏰ 14:17 - Předseda Disciplinární komise Ondřej Novák přednáší zprávu o činnosti komise od poslední konference ČJF.
⏰ 14:15 - Slovo si vzal krátce Marek Holub. Další členové Výkonného výboru nehovořili, zprávu členů VV o hospodaření ČJF a sportu od poslední konference dostali delegáti v informační složce.
⏰ 14:02 - Radek Rouč přednáší zprávu prezidenta ČJF o činnosti Výkonného výboru od poslední konference.
⏰ 14:01 - Následuje bod programu č. 5 - Zpráva mandátové a volební komise o počtu přítomných delegátů. Michaela Kodadová potvrdila, že je přítomných 67 delegátů.
⏰ 14:00 - Lada Petriková oznámila pokračování jednání Konference ČJF.
⏰ 13:45 - Lada Petriková prodloužila přestávku do 14:00 hodin z důvodu doplnění občerstvení do zasedacího sálu.
⏰ 12:46 - Lada Petriková navrhuje přestávku na oběd. Přestávka bude trvat 60 minut, pokračovat se bude ve 13:45 hodin.
⏰ 12:45 - Volba návrhové komise: Jsou pouze dva kandidáti - Tomáš Aberl a Markéta Kvapilová. Lada Petriková se dotazuje, zda je i třetí kandidát. Václav Drbal navrhl Janu Holíkovou, která s tím souhlasí. S kandidaturou vyslovili souhlas s nominací i další kandidáti. Přítomno je 67 delegátů. Hlasování: pro 58 delegátů. Návrhová komise byla zvolena.
⏰ 12:40 - Volba mandátové a volební komise: Navrženi jsou Michaela Kodadová a Václav Horký. Lada Petriková se dotazuje, zda je i třetí kandidát. Navržena byla Michaela Žáčková. - Kandidáti vyjádřili svůj souhlas s kandidaturou. Přítomno je 66 delegátů, stačí nadpoloviční většina hlasů. Pro bylo 60 delegátů.
⏰ 12:35 - Lada Petriková nechala hlasovat o upravené verzi programu Konference ČJF. Hlasování: pro bylo 50 delegátů, proti bylo 11 delegátů, zdrželo se 5 delegátů. Program zasedání byl schválen.
⏰ 12:30 - Hlasování o zařazení bodu do programu: Odvolání členů Výkonného výboru ČJF. Hlasování: Nehlasovalo 100 % delegátů, ale pouze 30, proti bylo 25 delegátů, 12 se jich zdrželo hlasování, bod program tak nebyl zařazen.
⏰ 12:23 - Hlasování o zařazení bodu do programu. Úprava stanov, která se týká způosobu svolávání rady. Hlasování: Nehlasovalo 100 % delegátů, ale pouze 53, bod program tak nebyl zařazen.
⏰ 12:17 - Hlasování o prohození volby DiK a KRK: 65 pro, usnesení bylo přijato.
⏰ 12:14 - Lada Petriková předčítá návrh prohození hlasování o volbě DiK a KRK. Dále návrhy na zařazení nových bodů do programu.
⏰ 12:10 - Lada Petriková shrnuje informace o navrženém programu jednání a pozměňovacích návrzích. Nejprve bylo hlasováno o on-line přenosu. V sále je přítomno všech 67 delegátů. On-line přenos byl schválen a může začít.
⏰ 12:04 - Čeká se na bod schválení programu Konference ČJF.
⏰ 12:00 - Martin Blažek chce navrhnout doplnění bodu do programu jednání Konference ČJF. Lada Petriková připomíná procesní způsob pro návrhy na doplnění programu.
⏰ 11:57 - Lada Petriková ukončila diskuzi a nechala hlasovat o spuštění on-line přenosu. Audiovizuální záznam z největší pravděpodobností pořizován od samotného začátku.
⏰ 11:55 - Ondřej Novák z Disciplinární komise ČJF připomněl, že článek 9.5.2 umožňuje svolání mimořádné konference ČJF. 
⏰ 11:53 - Antonín Kutálek vyzval k odsouhlasení programu a uklidnění emocí. 
⏰ 11:50 - Lada Petriková vyzvala k pokračování jednání.
⏰ 11:45 - Uběhlo 15 minut od vyhlášení přestávky, zatím nic nenasvědčuje pokračování konference.
⏰ 11:30 - Lada Petriková vyhlásila 15minutovou přestávku. O programu jednání se zatím nehlasovalo.
⏰ 10:55 - Pokračuje diskuze nad tím, zda je možné upravit program jednání Konference ČJF bez nutnosti 100 % hlasů.
⏰ 10:38 - Miloslav Halík navrhl za středočeskou oblast ČJF ukončení konference.
⏰ 10:35 - Lada Petriková konstatovala, že pro zařazení nových bodů na program jednání je nutný souhlas všech 67 delegátů.
⏰ 10:33 - Lada Petriková poprosila o sdělení počtu přítomných delegátů. Konstatovala, že je přítomno 67 delegátů a konference je usnášeníschopná. 
⏰ 10:26 - Lada Petriková připomíná, že jsou jasně stanovené body, o kterých Konference ČJF může rozhodovat. 
⏰ 10:25 - Lada Petriková připomíná, že je 67 delegátů, tzn. nadpoloviční většina je alespoň 34 delegátů.
⏰ 10:24 - Lada Petriková věří, že s ohledem na prestiž ČJF bude průběh Konference ČJF konstruktivní a důstojný. Připomíná pravidla Konference ČJF - stanovy a jednací řád.
⏰ 10:22 - Vedením Konference ČJF byla pověřena paní Mgr. Lada Petriková, která si vzala slovo.
⏰ 10:20 - Prezident ČJF Radek Rouč uvítal všechny delegáty. Informoval o tom, že bude hlasováno o tom, zda může probíhat on-line přenos.
⏰ 10:15 - Konference ČJF by měla každou chvíli začít.
⏰ 09:55 - Generální sekretář ČJF Petr Kuklík sdělil delegátům, že konference ČJF začne s 15minutovým zpožděním.
⏰ 09:50 - Vloženy první fotografie z místa dění. Konference začíná za 10 minut.
⏰ 01:10 -  Níže najdete souhrn článků o dění v České jezdecké federaci
⏰ 00:40 - vložen přehrávač on-line přenosu 
 

 
 

 

PSALI JSME O DĚNÍ V ČJF:

 




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE