reklama 11B

NH Kladruby oslavil výročí zápisu na seznam Světového dědictví UNESCO

ikonka

V pátek 4. září uspořádal Národní hřebčín Kladruby oslavy prvního výročí od chvíle, kdy byla Krajina pro chov a výcvik ceremoniálních kočárových koní v Kladrubech nad Labem zapsána na seznam světového dědictví UNESCO.
05.09.2020 17:06  |  Rubrika: Chov  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12B

 
Oslavy prvního výročí zápisu Krajiny pro chov a výcvik ceremoniálních kočárových koní v Kladrubech nad Labem na seznam světového dědictví UNESCO byly z důvodu koronavirových opatření v komornějším duchu, pouze pro pozvané hosty. 
 
Slavnostní zahájení proběhlo v Císařské jízdárně, následoval smyčcový koncert souboru Barocco sempre giovanne v kostele sv. Václava a Leopolda. Pomyslnou třešničkou na dortu bylo vystoupení starokladrubských koní na hlavním nádvoří. 
 
Ukázky spřežení, sedlového Pas de deux, vlajkonošů či klisen s hříbaty představily divákům ve zkratce historii národního hřebčína. Přítomní hosté s napětím sledovali průřez staletími od počátků osídlování Kladrub nad Labem, přes období císařského dvorního hřebčína až po současnost.
 
Zdroj: NH Kladruby



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE