reklama 11A

První hříbata roku 2020 hlásí NH Kladruby i Slatiňany. Obě jsou klisny

ikonka

Prvním narozeným hříbětem Národního hřebčína Kladruby v letošním roce je klisnička Regencia – 32. Narodila se v úterý 11. února nad ránem ve Slatiňanech. Ještě tentýž večer zaznamenali přírůstek i v Kladrubech, jde o klisnu Esita-76.
12.02.2020 21:49  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Chov  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12C

 
Národní hřebčín Kladruby slaví hned dvě „první“ hříbata roku 2020. Ve Slatiňanech zaznamenali letošní přírůstek v úterý 11. února brzy ráno, večer se pak narodilo hříbátko i v Kladrubech.
 
Matka slatiňanské klisničky Regencia – 32 je desetiletá klisna 519 Rociana a otcem je hřebec Siglavi Pakra Montilla XI. Regencia je třetím hříbětem plemenné klisny Rociany, pokaždé se jednalo o klisnu. V případě jejího otce se jedná již o třicátého druhého potomka, z těch předešlých bylo dvacet jedna hřebců a deset klisen. 
 
Regencia se narodila 11. února po první hodině ranní a ten samý den večer přišlo na svět první hříbě i v Kladrubech nad Labem. Jde také o klisničku, dostala jméno Esita-76 a je z klisny 351 Estrita po Rudolfo Curiosa V. V tomto případě se navíc jedná o první hříbě narozené v památce zapsané na Seznamu světového dědictví UNESCO – v Krajině pro chov a výcvik ceremoniálních kočárových koní v Kladrubech nad Labem.
 
Jak uvádějí zástupci NH Kladruby, oba porody proběhly bez komplikací a hříbata se mají čile k světu. Ve Slatiňanech očekávají v letošním roce celkem čtyřicet hříbat, stejný počet hříbat je v plánu také v Kladrubech nad Labem.
 
Zdroj: nhkladruby.cz



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE