reklama 11B

Machek: Zrušit Rudolfův pohár bylo těžké rozhodnutí. Hřebčín je zavřen

ikonka

V souladu s doporučením Bezpečnostní rady státu se Národní hřebčín Kladruby nad Labem rozhodl odstoupit v letošním roce od pořádání mezinárodních závodů spřežení Rudolfův pohár. „Zrušeny jsou všechny akce v hřebčíně do konce dubna,“ říká Jiří Machek.
11.03.2020 12:35  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12D

 
Mezinárodní vozatajské závody známé pod názvem Rudolfův pohár, které se měly uskutečnit ve dnech 16. až 19. dubna v Kladrubech nad Labem, byly zrušeny. Toto rozhodnutí ze strany vedení Národního hřebčína bylo učiněno z důvodu zajištění ochrany zdraví lidí a z důvodu předejití ztrátám v případě rušení závodů těsně před jejich konáním. 
 
Zrušení mezinárodních závodů spřežení je vydáno v souvislosti s nepříznivým vývojem epidemiologické situace ve výskytu onemocnění COVID-19 způsobené novým koronavirem s označením SARS-CoV-2 v Evropě. 
 
„Zrušili jsme všechny naplánované akce do konce dubna, včetně Rudolfova poháru. – Rozhodnutí bylo těžké a rádi bychom tuto akci uspořádali, ale situace je velmi nejistá, mění se každým dnem a lepší je to zrušit nyní, než těsně před akcí a mít statisícové ztráty. – Právě od tohoto období by nám začaly vznikat největší náklady, které by později nešlo eliminovat, proto jsme se museli rozhodnout co nejdříve,“ zdůvodňuje vydané stanovisko ředitel Národního hřebčína Kladruby Jiří Machek. 
 
„O náhradním termínu mezinárodních závodů spřežení v letošním roce se neuvažuje. Kalendář je plný, každý pořadatel má svůj tradiční termín a my se ho chceme držet, proto jsme se rozhodli mezinárodní vozatajské závody zrušit bez náhrady. V září máme pořádat mistrovství České republiky spřežení, takže se spíš budeme soustředit na jeho přípravu a doufám, že na podzim situace již nebude taková a umožní nám domácí vrchol sezony uspořádat,“ dodal Jiří Machek.
 
Jaký bude osud akcí naplánovaných na květen, o tom by se mělo rozhodnout nejpozději do konce dubna. Poslední květnovou sobotu má v Kladrubech proběhnout Den starokladrubského koně, jehož se účastní každoročně tisíce návštěvníků. 
 
Omezení v Kladrubech se však netýká jen veřejných akcí. Národní hřebčín až do odvolání ruší i veškeré služby pro veřejnost, včetně komentovaných prohlídek. Z toho důvodu jsou uzavřena informační centra v Kladrubech nad Labem a ve Slatiňanech a je odloženo zahájení hlavní návštěvnické sezóny na neurčito.
 
Ilustrační foto Magdaléna Straková / archiv NHK



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE